Kannattaako käytettyjä kirjoja hankkia? Ehdottomasti kyllä! Me jameralaiset käymme läpi kaikki meille myyntiin tuodut kirjat, jotta voimme varmistua niiden kunnosta. Kaikki myymämme kirjat ovat siis lukukelpoisia! Myymme käytettyjä kirjoja kahdessa eri kuntoluokassa, niistä voit lukea lisää tästä blogista!

Päivitetty 16.6.2020

Mistä käytetyt kirjat tulevat?

Käytetyt oppikirjamme ostamme suoraan opiskelijoilta. Monet myyvät kirjansa meille heti niiden jäädessä tarpeettomaksi pitkin lukuvuotta, mutta eniten kirjoja ostamme ylioppilaskirjoitusten sekä valmistujaisten jälkeen ja etenkin keväällä. Alkukesällä, selvästi ennen koulujen alkua käytettyjen kirjojen valikoima on siis parhaimmillaan! 

Ostamme kirjoja kaikissa myymälöissä sekä netin kautta. Kirjojen lähettäminen Jameralle on ilmaista! Lue lisää kirjojen myymisestä Jameralle täältä! 

Etenkin kesällä käytettyjen kirjojen valikoima on hyvä ja varastomme hupenevat koulun alkua kohden. Valikoimissamme on myös uusia oppikirjoja, jotta asiakkaamme saisivat kaiken tarvitsemansa samasta paikasta. Uudet kirjamme olemme hinnoitelleet valmiiksi opiskelijahinnoin, joten meillä ei tarvitse laskea alennusprosentteja. 

Minkä kuntoisia kirjoja Jamera myy?

Myymme kirjoja kahdessa kuntoluokassa. Parhaiten kirjojen kuntoluokkien erot konkretisoituvat, kun tsekkaat alta videon, jossa näet myös esimerkkikirjoja!

Merkitsemme sinisillä tarroilla hyväkuntoisimmat käytetyt kirjat, joissa merkintöjä on vähän tai ei ollenkaan. 

Vihreillä tarroilla merkitsemme enemmän käytetyt ja täytetyt kirjat. Vihreän kuntoluokan kirjat ovat edullisempia kuin sinisen kuntoluokan kirjat. Kirjoissa voi olla runsaasti merkintöjä. Joskus kirja voi päätyä vihreään kuntoluokkaan myös vaikkapa kuluneiden tai taittuneiden kansien takia. 

Molempien kuntoluokkien kirjat ovat siis lukukelpoisia ja niiden sivut ja kannet ovat tallella. Etenkin myymälässä kannattaa selata molempien kuntoluokkien kirjoja ennen ostopäätöstä ja tehdä valinta aina kirjakohtaisesti. Verkkokaupasta uskaltaa tilata huoletta käytettyjä kirjoja, sillä verkkokauppaan valitaan kunkin kuntoluokan siisteimmät kirjat.

Kannattaako vihreän kuntoluokan kirjoja edes harkita?

Kyllä kannattaa! Myös vihreän kuntoluokan kirjat voivat olla siistejä, jos esimerkiksi reaaliaineen kirjassa on vain tehty alleviivauksia siististi kuulakärkikynällä. Mikäli kyseessä on itselle vahva oppiaine tai ei aio kuin lukea pakollisen kurssin, hieman täytetyllä tai valmiiksi alleviivatullakin kirjalla opiskelee mainiosti. 

Pro tip: tilaa verkkokaupastamme samalla korjausnauhaa tai teippimerkkejä. Näillä voit peittää tehdyt tehtävät, mikäli perinteinen tehtävien kumittaminen tuntuu työläältä.

Mistä tiedän, että Jameralla on tarvitsemaani kirjaa?

Mikäli kirja on tavanomainen oppikirja, sitä on varastoissamme ainakin uutena ja saamme tilattua kirjaa varastoon lisää. Kaikista uusien kirjojen saatavuuteen liittyvistä poikkeuksista on oma mainintansa verkkokaupassa, myymälässä asiasta kertovat ammattitaitoiset myyjämme. Käytettyjen kirjojen saatavuus vaihtelee päivittäin. Varmin tapa saada mahdollisimman paljon käytettyjä kirjoja on olla ajoissa liikkeellä.  

Mitä jos ostin vahingossa väärän kirjan?

Ei hätää! Kaikilla meiltä ostetuilla kirjoilla on 14 päivän vaihto-oikeus, myös aktivoimattomien digikirjojen vaihto-oikeus on aina 14 päivää*.

Myymälöistä hankitut paperikirjat voit palauttaa kuittia vastaan Jameran myymälään, verkkokaupasta hankittujen paperikirjojen palauttamiseen tarvitset tilauksen mukana tulleen palautuslomakkeen, joka löytyy myös nettisivuiltamme. Aktivoimattomien digikirjojen palautus hoituu sähköisellä lomakkeella. Kaikki palautuslomakkeet ja ohjeet palautuksiin löytyvät täältä. 

*HUOM.!

Kesä-elokuussa seuraavaa lukuvuotta varten ostetuilla kirjoilla on pidennetty vaihto-oikeus elokuun loppuun asti* – meiltä voit siis huoletta ostaa kirjat hyvissä ajoin. Ole edellä ja hanki oppikirjat jo nyt!

*Pidennetty vaihto-oikeus ei koske digikirjoja.

Milloin oppikirjat kannattaa myydä?

Me ostamme kirjoja ympäri vuoden myymälöissä ja netissä. Helppo sääntö on, että oppikirjat kannattaa myydä, kun ne jäävät itselle tarpeettomiksi. Jos aikoo lukea jostain oppiaineesta vain pakollisen tai pakolliset kurssit, tuota oppikirjaa ei kannata säilöä hyllyssään abivuoteen asti. Ostamme aina kirjojen uusimpia painoksia suomen- ja ruotsinkielisistä lukiokirjoista sekä suomenkielisistä ammattioppikirjoista. Lisää kirjojen myymisestä Jameralle voit lukea täältä! 

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter