Kannattaako käytettyjä kirjoja hankkia? Ehdottomasti kyllä! Me jameralaiset käymme läpi kaikki meille myyntiin tuodut kirjat, jotta voimme varmistua niiden kunnosta. Kaikki myymämme kirjat ovat siis lukukelpoisia! Myymme käytettyjä kirjoja kahdessa eri kuntoluokassa, niistä voit lukea lisää tästä blogista!

Päivitetty 25.8.2021

Mistä käytetyt kirjat tulevat?

Käytetyt LOPS 2016 -lukiokirjamme ostamme suoraan opiskelijoilta. Monet myyvät kirjansa meille heti niiden jäädessä tarpeettomaksi pitkin lukuvuotta, mutta eniten kirjoja ostamme ylioppilaskirjoitusten sekä valmistujaisten jälkeen ja etenkin keväällä. Alkukesällä, selvästi ennen koulujen alkua käytettyjen kirjojen valikoima on siis parhaimmillaan! 

Ammatillisia oppikirjoja emme enää osta.

Ostamme lukiokirjoja kaikissa myymälöissä sekä netissä. Kirjojen lähettäminen Jameralle on ilmaista! Lue lisää kirjojen myymisestä Jameralle täältä! 

Etenkin kesällä käytettyjen kirjojen valikoima on hyvä ja varastomme hupenevat koulun alkua kohden. Valikoimissamme on myös uusia oppikirjoja, jotta asiakkaamme saisivat kaiken tarvitsemansa samasta paikasta. Uudet kirjamme olemme hinnoitelleet valmiiksi opiskelijahinnoin, joten meillä ei tarvitse laskea alennusprosentteja. 

Minkä kuntoisia kirjoja Jamera myy?

Myymme kirjoja kahdessa kuntoluokassa. Parhaiten kirjojen kuntoluokkien erot konkretisoituvat, kun tsekkaat alta videon, jossa näet myös esimerkkikirjoja!

Merkitsemme sinisillä tarroilla hyväkuntoisimmat käytetyt kirjat, joissa merkintöjä on vähän tai ei ollenkaan. 

Vihreillä tarroilla merkitsemme enemmän käytetyt ja täytetyt kirjat. Vihreän kuntoluokan kirjat ovat edullisempia kuin sinisen kuntoluokan kirjat. Kirjoissa voi olla runsaasti merkintöjä. Joskus kirja voi päätyä vihreään kuntoluokkaan myös vaikkapa kuluneiden tai taittuneiden kansien takia. 

Molempien kuntoluokkien kirjat ovat siis lukukelpoisia ja niiden sivut ja kannet ovat tallella. Etenkin myymälässä kannattaa selata molempien kuntoluokkien kirjoja ennen ostopäätöstä ja tehdä valinta aina kirjakohtaisesti. Verkkokaupasta uskaltaa tilata huoletta käytettyjä kirjoja, sillä verkkokauppaan valitaan kunkin kuntoluokan siisteimmät kirjat.

Kannattaako vihreän kuntoluokan kirjoja edes harkita?

Kyllä kannattaa! Myös vihreän kuntoluokan kirjat voivat olla siistejä, jos esimerkiksi reaaliaineen kirjassa on vain tehty alleviivauksia siististi kuulakärkikynällä. Mikäli kyseessä on itselle vahva oppiaine tai ei aio kuin lukea pakollisen kurssin, hieman täytetyllä tai valmiiksi alleviivatullakin kirjalla opiskelee mainiosti. 

Pro tip: tilaa verkkokaupastamme samalla korjausnauhaa tai teippimerkkejä. Näillä voit peittää tehdyt tehtävät, mikäli perinteinen tehtävien kumittaminen tuntuu työläältä. 

Mistä tiedän, että Jameralla on tarvitsemaani kirjaa?

Mikäli kirja on tavanomainen oppikirja, sitä on varastoissamme ainakin uutena ja saamme tilattua kirjaa varastoon lisää. Kaikista uusien kirjojen saatavuuteen liittyvistä poikkeuksista on oma mainintansa verkkokaupassa, myymälässä asiasta kertovat ammattitaitoiset myyjämme. Käytettyjen kirjojen saatavuus vaihtelee päivittäin. Varmin tapa saada mahdollisimman paljon käytettyjä kirjoja on olla ajoissa liikkeellä.  

LOPS 2021 -lukiokirjoja myymme pelkästään uutena ja osa niistä on tilausvalikoimassa, mikä tarkoittaa, että niiden toimitusaika saattaa poiketa tavallisesta. 

Mitä jos ostin vahingossa väärän kirjan?

Ei hätää! Kaikilla meiltä ostetuilla kirjoilla on 14 päivän vaihto-oikeus, myös aktivoimattomien digikirjojen vaihto-oikeus on aina 14 päivää.

Myymälöistä hankitut paperikirjat voit palauttaa kuittia vastaan Jameran myymälään, verkkokaupasta hankittujen paperikirjojen palauttamiseen tarvitset tilauksen mukana tulleen palautuslomakkeen, joka löytyy myös nettisivuiltamme. Aktivoimattomien digikirjojen palautus hoituu sähköisellä lomakkeella. Kaikki palautuslomakkeet ja ohjeet palautuksiin löytyvät täältä. 

Milloin oppikirjat kannattaa myydä?

Me ostamme LOPS 2016 -lukiokirjoja ympäri vuoden myymälöissä ja netissä. Helppo sääntö on, että oppikirjat kannattaa myydä, kun ne jäävät itselle tarpeettomiksi. Jos aikoo lukea jostain oppiaineesta vain pakollisen tai pakolliset kurssit, tuota oppikirjaa ei kannata säilöä hyllyssään abivuoteen asti. Ostamme aina kirjojen uusimpia painoksia suomen- ja ruotsinkielisistä LOPS 2016 -lukiokirjoista. Lisää kirjojen myymisestä Jameralle voit lukea täältä! 

Miten oppivelvollisuuden laajennus vaikuttaa?

Lukion opetussuunnitelma uudistuu ja oppivelvollisuuden laajennus tulee voimaan syksystä 2021 alkaen ikäluokka kerrallaan. Opetussuunnitelman uudistuksen myötä suurin osa oppimateriaaleista uudistuu ja syksystä 2021 alkaen toisen asteen opintonsa  aloittavat saavat oppimateriaalinsa ilmaiseksi. Jamera jatkaa kirjojen kierrättämistä lukio-opinnot ennen vuotta 2021 opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden kanssa. Lue lisää blogistamme Kirjoja kierrätetään edelleen. 

Olemme poistaneet takaisinostohintoja kirjoilta, joita yleensä käytetään opintojen alussa. LOPS 2016 -lukiokirjat eivät siis ole kierrätyskelvottomia! Mikäli haluat ennen myyntiä tsekata mitä kirjoja ostamme, se onnistuu kätevästi kirjalistastamme!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter