Käytetty oppikirja – edullinen ja ekologinen valinta

Kannattaako käytettyjä kirjoja hankkia? Ehdottomasti kyllä! Me jameralaiset käymme läpi kaikki meille myyntiin tuodut kirjat, jotta voimme varmistua niiden kunnosta. Kaikki myymämme kirjat ovat siis lukukelpoisia ja verkkokaupassa myymme vain kaikkein siisteimpiä kirjoja. Myymälöistä voi löytää myös edullisempia, mutta enemmän käytettyjä kirjoja. 

Mistä käytetyt kirjat tulevat?

Käytetyt oppikirjamme ostamme suoraan opiskelijoilta. Monet myyvät kirjansa meille heti niiden jäädessä tarpeettomaksi pitkin lukuvuotta, mutta eniten kirjoja ostamme ylioppilaskirjoitusten sekä valmistujaisten jälkeen ja etenkin keväällä. Ostamme kirjoja kaikissa myymälöissä sekä netin kautta. Lue lisää kirjojen myymisestä Jameralle täältä! 

Etenkin kesällä käytettyjen kirjojen valikoima on hyvä ja varastomme hupenevat koulun alkua kohden. Valikoimissamme on myös uusia oppikirjoja, jotta asiakkaamme saisivat kaiken tarvitsemansa samasta paikasta. Uudet kirjamme olemme hinnoitelleet valmiiksi opiskelijahinnoin, joten meillä ei tarvitse laskea alennusprosentteja. 

Minkä kuntoisia kirjoja Jamera myy?

Myymälöissä myymme kirjoja kahdessa kuntoluokassa. Merkitsemme sinisillä tarroilla hyväkuntoisimmat käytetyt kirjat, joissa merkintöjä on vähän tai ei ollenkaan. Verkkokaupan käytetyt oppikirjat ovat sinisen kuntoluokan kirjoja.

Vihreillä tarroilla merkitsemme enemmän käytetyt ja täytetyt kirjat. Vihreän kuntoluokan kirjat ovat edullisempia kuin sinisen kuntoluokan kirjat. Kirjoissa voi olla runsaasti merkintöjä. Joskus kirja voi päätyä vihreään kuntoluokkaan myös vaikkapa kuluneiden tai taittuneiden kansien takia. Vihreän kuntoluokan käytettyjä kirjoja myymme vain myymälöissä, jotta asiakkaamme pääsevät näkemään kirjan kunnon. 

Molempien kuntoluokkien kirjat ovat siis lukukelpoisia ja niiden sivut ja kannet ovat tallella. Myymälässä kannattaa selata molempien kuntoluokkien kirjoja ennen ostopäätöstä. Verkkokaupasta uskaltaa tilata huoletta käytettyjä kirjoja, sillä verkkokaupan käytetyt kirjat ovat hyväkuntoisia.

Kannattaako vihreän kuntoluokan kirjoja edes harkita?

Kyllä kannattaa! Myös vihreän kuntoluokan kirjat voivat olla siistejä, jos esimerkiksi reaaliaineen kirjassa on vain tehty alleviivauksia siististi kuulakärkikynällä. Mikäli kyseessä on itselle vahva oppiaine tai ei aio kuin lukea pakollisen kurssin, valmiiksi alleviivatullakin kirjalla opiskelee mainiosti. Vihreän kuntoluokan kirjoja kannattaa selata myymälässä, jos niitä vain on saatavilla ja tehdä ostopäätös aina kirjakohtaisesti.

Mistä tiedän, että Jameralla on tarvitsemaani kirjaa?

Mikäli kirja on tavanomainen oppikirja, sitä on varastoissamme ainakin uutena ja saamme tilattua kirjaa varastoon lisää. Kaikista uusien kirjojen saatavuuteen liittyvistä poikkeuksista on oma mainintansa verkkokaupassa. Käytettyjen kirjojen saatavuus vaihtelee. Varmin tapa saada mahdollisimman paljon käytettyjä kirjoja on olla ajoissa liikkeellä.  

Mitä jos ostin vahingossa väärän kirjan?

Ei hätää! Kaikilla meiltä ostetuilla kirjoilla on 14 päivän palautusoikeus. Kesällä olemme pidentäneet paperikirjojen palautusoikeutta elokuun loppuun, aktivoimattomien digikirjojen palautusoikeus on aina 14 päivää. Myymälöistä hankitut paperikirjat voit palauttaa kuittia vastaan Jameran myymälään, verkkokaupasta hankittujen paperikirjojen palauttamiseen tarvitset tilauksen mukana tulleen palautuslomakkeen, joka löytyy myös nettisivuiltamme. Aktivoimattomien digikirjojen palautus hoituu sähköisellä lomakkeella. Kaikki palautuslomakkeet ja ohjeet palautuksiin löytyvät täältä. 

Milloin oppikirjat kannattaa myydä?

Me ostamme kirjoja ympäri vuoden myymälöissä ja netissä. Helppo sääntö on, että oppikirjat kannattaa myydä, kun ne jäävät itselle tarpeettomiksi. Jos aikoo lukea jostain oppiaineesta vain pakollisen tai pakolliset kurssit, tuota oppikirjaa ei kannata säilöä hyllyssään abivuoteen asti. Ostamme aina kirjojen uusimpia painoksia suomen- ja ruotsinkielisistä lukiokirjoista sekä suomenkielisistä ammattioppikirjoista. Lisää kirjojen myymisestä Jameralle voit lukea täältä! 

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter