Laadukkaat ReUse-läppärit sopivat lukiolaiselle hyvin

Jameralta myös tietokone lukioon! Myymämme käytetyt läppärit ovat testatusti Abitti -yhteensopivia ja näin hyvä valinta lukiolalaisen tietokoneeksi.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun hankkii tietokonetta lukiolaiselle? Miksi kannattaa harkita käytettyä ReUsetietokonetta? Lyhykäisyydessään ReUse-tietokoneiden edut kiteytyvät kolmeen seikkaan: laadukas tuote, edullinen hinta ja ekologisesti järkevä vaihtoehto!  

Testatusti Abitti-yhteensopiva tietokone

Ylioppilaskirjoitukset muuttuivat sähköisiksi vuoden 2019 keväällä, mikä tarkoittaa, että ylioppilaskokeet tehdään langallisessa tutkintoverkossa omalla kannettavalla tietokoneella. Abitti on Ylioppilastutkintolautakunnan sähköinen alusta, jolla tehdään kaikkien aineiden ylioppilaskirjoitukset. Abitti on Linux -pohjainen käyttöjärjestelmä, jota käytetään ylioppilaskokeen ajan USB-tikulta. Linux on esimerkiksi Windowsia ronkelimpi sen suhteen missä koneissa se toimii, eikä se välttämättä toimi liian uudessa koneessa.

Lukiolaisen tietokone

Lukiolaisen tietokoneen teknisissä vaatimuksissa sekä koneen valinnassa on huomioitava alla olevat seikat:

 • Koneen rungon täytyy kestää liikuttelemista ja koon tulee soveltua päivittäiseen kantamiseen.
 • Koneen tulee olla Abitti/DigabiOS-yhteensopiva.
 • Kone on voitava käynnistää USB-tikun kautta ylioppilaskokeissa. Yleisesti konetta joutuu käynnistämään useita kertoja päivän aikana. SSD-kiintolevy on nopea käynnistää.
 • Koneessa tulee olla vähintään 2 USB-porttia, kätevää olisi jopa 3 tai 4 porttia (Abitti-muistitikku, kuulokkeet, hiiri, ethernet-USB).
 • Koneessa täytyy olla langaton verkkoliitäntä (Wifi) ja Ethernet-liitin tai Ethernet-USB -sovitin.
 • Kon eeseen kannattaa varata myös perinteinen hiiri. Langaton hiiri on kätevä oppitunneilla, mutta sitä ei voi käyttää yo-kokeessa, jossa hyväksytään vain langalliset lisälaitteet.
 • Koneessa on oltava mahdollisuus käyttää kuulokkeita ja mikrofonia.

 

Jameran käytetyt tietokoneet

Jameran valikoimissa on kaksi kierrätettyä tietokonemallia. 

 • Hp Elitebook 820 ja Hp Elitebook 840. Koot 12,5 tai 14 tuumaa. Yrityksissä leasing-käytössä olleita koneita.
 • Testatusti Abitti-yhteensopivat mallit.
 • Kiintolevy: 128 GB SSD. Muisti: 8 GB.
 • Monipuoliset liitännät: USB 3.0 * 3, VGA, LAN, WLAN, kuuloke/mikrofoni, muistikortinlukijaliitäntä telakkaan, Bluetooth, Touchpad Mini Display -portti (adapterilla HDMI), Trackpoint, taustavalaistu näppäimistönsisäinen 3G/4G-valmius (modeemi puuttuu).
 • Tietokoneen takuu 12 kk, akun takuu 3 kk.
 • Tietokoneessa on valmiiksi asennettuna: Microsoft Security Essentials (ilmainen virusturva), Open Office, Google Chrome, Firefox, Foxit PDF-Reader, Java, Skype, VLC media player, Flash.

Myymämme ReUse-läppärit ovat olleet leasing-käytössä yrityksissä pari vuotta, jonka jälkeen ne on huollettu. Vastaavanlaisesta koneesta pitäisi maksaa uutena jopa 700-1800 euroa! Kannattaa siis verrata näiden koneiden hintaa uuteen vastaavaan, eikä niinkään uusiin markettikoneisiin, joita saa toki samalla hinnalla, mutta joiden elinkaari on suunniteltu täysin erilaiseksi. Myymillämme käytetyillä läppäreillä on 12 kuukauden takuu.

Miksi yrityskoneet ovat laadukkaampia?

Yrityskoneissa käytetään laadukkaampia komponentteja: rauta, muistit ja kiintolevyt sekä kaikki koneen ulkoiset ja sisäiset liittimet ovat parempia. Niissä on myös kestävämmät ja paremmin suunnitellut kuoret. Merkittävimpiä eroja markettikoneisiin ovat huollettavuus, uusien osien saatavuus sekä huollon helppous, sillä nämä koneet on suunniteltu huollettaviksi ja sitä kautta pitkäikäisiksi. Konetehossa myymämme ReUSe-tietokoneet pärjäävät uusille markettikoneille, vaikka vanhempia koneita ovatkin. Etenkin näytönohjaimet ovat astetta parempia kuin halvimpiin uusiin läppäreihin laitetaan. Muistin määrä, 8Gb, on vieläkin kilpailukykyinen määrä.

Ekologisuus arvona myös elektroniikkaostoksilla

Tietokoneostoksillakin on mahdollista painottaa ekologisia arvoja ostamalla laadukkaan, pitkäikäiseksi suunnitellun, yrityskäytössä olleen ReUse-tietokoneen ja käyttämällä sitä pitkään. Valitsemalla huolletun, laadukkaan käytetyn tietokoneen säästät jopa 260 kiloa arvokkaita luonnonvaroja! Mikäli haluat päivittää tietokonettasi vaikkapa muistia lisäämällä, se on helpompaa kuin markettikoneissa, koska koneen kotelo on paremmin suunniteltu.

Kaipaatko lisätietoa?

Ylioppilaskoejärjestelmä Abitti on julkaissut oman ohjeistuksensa ylioppilaskokeisiin soveltuvan koneen hankinnasta, sen pääset lukemaan täältä. Tärkeintä on, että koneessa on Abitin vaatimat liitännät ja Abitti käynnistyy koneessa. Jameran myymien käytettyjen tietokoneiden suhteen voit siis olla huoletta, sillä molemmissa malleissa on vaaditut liitännät ja molemmat on testattu Abitti-yhteensopiviksi! Molemmat mallit ovat siis hyviä tietokoneita lukioon.

Sähköisistä ylioppilaskokeista voit lukea ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta.

Mikäli sinulle jäi kysyttävää kierrätetyistä läppäreistämme, vastaamme mielellämme myymälöissä, somessa ja asiakaspalvelun kanavissa.

Jos olet jo päättänyt, kumpi tietokone on sinulle parempi, klikkaa ostoksille, kannettava tietokone lukioon on ehdoton hankinta!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter