Lukiokirjat

Hanki oppikirjat fiksusti

Kaikki lukio-opintoihin

Jamera on lukion oppikirjojen asiantuntija. Ystävällinen henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa oppikirjahankinnoissasi. Haluamme palvella juuri sinua parhaalla mahdollisella tavalla! Valikoimistamme saat käytetyt ja uudet LOPS 2016 -lukiokirjat, opiskelutarvikkeet, laskimet sekä Otavan digikirjat. Verkkokaupastamme löydät myös valikoiman LOPS 2021 -lukiokirjoja, osa näistä kirjoista on tilaustuotteita. LOPS 2021 -lukiokirjojen myymäläsaatavuus vaihtelee ja niiden tilanne kannattaa tarkistaa aina lähimmästä myymälästä.

Säästä satasia

Lukiokirjat edullisemmin

Jameralta saat käytetyt ja uudet kirjat lukioon. Lukiokirjojen valikoimassamme on suomen- ja ruotsinkieliset oppikirjat sekä Otavan digikirjat. LOPS 2021 -lukiokirjoja myymme ainoastaan uutena ja niiden myymäläsaatavuus vaihtelee.

Ruotsinkieliset lukiokirjat ovat saatavilla verkkokaupassamme ja Helsingin Kalevankadun myymälässämme

Tee ekologisempi valinta

Käytetyt lukiokirjat

Käytetty lukiokirja on paitsi edullisempi, myös ekologisempi valinta! Henkilökuntamme käy läpi kaikki meillä myynnissä olevat käytetyt kirjat, jotta voimme varmistua niiden kunnosta. Käytetyillä oppikirjoilla on kaksi kuntoluokkaa.

Sininen kuntoluokka
Sinisen kuntoluokan kirjat ovat erittäin hyväkuntoisia. Reaaliaineiden kirjoissa on yleensä hyvin vähän merkintöjä sisällä, ja kannetkin ovat hyväkuntoiset. Tehtäväkirjoissa voi olla tehtynä joitain tehtäviä.

Vihreä kuntoluokka
Enemmän käytetyt ja täytetyt kirjat kuuluvat vihreään kuntoluokkaan. Vihreän kuntoluokan oppikirjat ovat sinisiä edullisempia. Niissä on enemmän käytön jälkiä, kuten alleviivauksia ja merkintöjä. Tehtäväkirjoissa tehtäviä on tehtynä. Kaikki kirjat ovat ehjiä ja lukukelpoisia.

Käytetyt kirjat

Tutustu käytettyihin kirjoihin!

Millaisia käytetyt lukiokirjat ovat? Kuinka paljon kirjoissa on merkintöjä? Katso videolta esittely ja lue lisää käytetyistä kirjoista blogistamme

Säästä satasia lukiokirjoissa!

Jameran asiakkaana kierrättäminen on helppoa ja säästät rahaa, sillä meillä on edulliset hinnat uusille ja käytetyille kirjoille! Hinnoittelemme myös uudet lukiokirjat edullisesti opiskelijahintaisiksi. Meillä ei tarvitse laskea alennusprosentteja, vaan hinnat ovat kaikille samat.

Katso esimerkkilaskelma kirjakuluista lukioaikana!

Lukiokirjat maksavat uutena ostettuina *2000 €
Lukiokirjat Jameralta, noin puolet tai kaikki käytettyjä1140 – 1760 €
Säästö ostaessasi kirjat Jameralta**240 – 860 €
Saat rahaa takaisin myydessäsi kirjasi Jameralle ***250 – 450 €
Säästö yhteensä, kun ostat kirjasi Jameralta
ja myyt ne takaisin käytön jälkeen
490 – 1310 €

* Lähde: Lukiolaisten liitto.
Lukiolaisten liitto on arvioinut, että keskivertolukiolaisen opinnot kustantavat kokonaisuudessaan 2700 euroa uusilla kirjoilla. Summa sisältää
ylioppilastutkintomaksut sekä opiskeluun tarvittavat työvälineet kuten tietokoneen.
** Säästämäsi summa määräytyy sen mukaan, hankitko kaikki kirjasi käytettynä edullisemmassa kuntoluokassa vai uutena. Jameralta saa uudetkin kirjat valmiiksi tingittyyn opiskelijahintaan ilman alennusprosenttien laskemista.
*** Ostohintoihin vaikuttaa mm. kirjojen uudistuminen. Mitä nopeammin kirjat myy käytön jälkeen Jameralle, sitä paremman hinnan niistä saa. Korvaus kirjoistasi voi olla myös suurempi tai pienempi.

Maksuton toinen aste ja LOPS 2021

Toisen asteen oppimateriaalit muuttuivat maksuttomiksi syksyllä 2021 opintonsa aloittaville, mutta jatkamme kirjojen kierrätystä ennen vuotta 2021 opintonsa aloittaneiden kanssa.

Olemme poistaneet takaisinostohinnat kirjoilta, joita käytetään yleensä ensimmäisenä lukiovuotena. Kierrätyskelvottomia LOPS 2016 -kirjat eivät kuitenkaan ole, sillä tällä hetkellä lukiossa opintojaan suorittavat eivät kuulu uudistusten piiriin. Osaa LOPS 2016 -kirjoista ostamme takaisin edelleen, kirjakohtainen tilanne kuitenkin vaihtelee. Tsekkaa listasta, mitä kirjoja edelleen ostamme!