Milloin lukiokirjat kannattaa myydä?

Yksinkertainen perussääntö on, että niin lukion kuin ammatillisten opintojen oppikirjat kannattaa myydä pois heti, kun ne jäävät itselle tarpeettomaksi, sillä näin niistä saa parhaimman mahdollisen hinnan. Kaikkia kirjoja ei kannata säilöä hyllyssä abivuoteen  tai valmistumiseen asti. Lukiolaisen ei kannata säilyttää kirjoja hyllyssään, jos ei aio osallistua kyseisen oppiaineen ylioppilaskirjoituksiin! Kun myyt kirjasi nopeasti käytön jälkeen, kirjojen painos on todennäköisimmin vielä asianmukainen. Ostamme vain oppikirjojen uusinta painosta, koska vanhemmat painokset harvemmin ovat käytössä opetuksessa.  

Mistä tiedän, mitä painosta tai opetussuunnitelmaa kirjani on?

Sinun ei oikeastaan tarvitse tietää tätä itse, sillä me Jameralla tunnistamme kirjan painoksen. Nopeimmin uudistuvat sellaisten oppinaineiden kirjat, joissa sisältö todella muuttuu, tällaisia ovat esimerkiksi yhteiskuntaopin oppikirjat. 

Mikäli olet aloittanut lukio-opintosi vuonna 2016 tai sen jälkeen, kirjasi ovat tämänhetkisen opetussuunnitelman mukaisia. Tätä edeltävien opetussuunnitelman mukaisia kirjoja emme enää osta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. 

Henkilökuntamme tarkistaa kaikkien kirjojen kunnon ja painoksen myymälässä sinun läsnä ollessasi. Kun pyydät meiltä netissä tarjouksen kirjoistasi, saat vastauksessa tietää, mitkä kirjat ovat edelleen käytössä. 

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi kirjojen myymisestä ja myymälähenkilökunnaltamme voit aina kysyä kirjojen kierrättämisestä! 

Mistä tiedän, tarvitsenko kirjaa vielä?

Mikäli tiedät jo lukiotaipaleesi alussa, että opiskelet jostain oppiaineesta vain pakolliset kurssit etkä aio kirjoittaa oppiainetta ylioppilaskirjoituksissa, voit todennäköisesti myydä kirjan heti käytön jälkeen. Mikäli lukioslangi, lukion oppimäärä ja kurssijako eivät ole vielä täysin tuttuja, tsekkaa blogikirjoituksestamme lukiosanastoa! 

Kaikissa aineissa ei kaikkia yksittäisiä kurssikirjoja välttämättä tarvita ylioppilaskokeisiin valmistautuessa, varsinkaan ensimmäisistä kursseista. Lähes kaikista oppiaineista on saatavilla myös kertauskirja, jossa koko oppiaineen oppimäärä on kerätty kätevästi yksiin kansiin ylioppilaskokeisiin valmistautujaa varten. Oppiaineesta riippuen kertauskirjat voivat sisältää myös harjoituksia sekä vanhoja ylioppilaskokeiden tehtäviä, joten ne ovat oiva kertaustapa. Etenkin kielissä kertaaminen tapahtuu useimmiten loppupään kurssikirjoilla ja kertauskirjoilla. Valikoimamme kertauskirjoihin voit tutustua täällä. Yksittäisten kurssikirjojen tarpeellisuudesta ylioppilaskirjoituksiin lukiessa osaa parhaiten vastata kunkin aineen opettaja.  

Ammatillisten oppikirjojen tarpeellisuus opintojen jatkuessa kannattaa varmistaa opettajilta.

Mitä kirjoja Jamera ostaa?

Ostamme suomen– ja ruotsinkielisiä lukiokirjoja ja suomenkielisiä ammattioppikirjoja. IB-linjan oppikirjat eivät valitettavasti kuulu valikoimiimme emmekä näin ollen myöskään osta niitä. Kaikista kirjoista ostamme vain uusimpia painoksia. 

Luokittelemme kirjat kahteen eri kuntoluokkaan, eli useimmiten tehdyt merkinnät eivät ole este kirjan myymiselle. Kirjojen on oltava käyttökelpoisessa kunnossa; kannet ehjät ja paikallaan sekä kaikki sivut tallessa. Ostamme myös päällystettyjä kirjoja sekä muualta kuin meiltä ostettuja kirjoja.  

Ostohintamme perustuvat kirjan kuntoon, kysyntään, yleisyyteen ja omaan varastotilanteeseemme. Mikäli kirjan kysyntä on vähäistä tai olemme jo saaneet hankittua sitä paljon varastoomme, tai mikäli kirjassa on paljon käytön jälkiä (paljon tehtäviä tai alleviivauksia tehtynä), hinta on alhaisempi. Poistumassa olevia tai jo käytöstä poistuneita kirjoja ja kirjasarjoja emme pysty enää ostamaan, koska kirjoilla ei ole enää kysyntää.  

 

Missä Jamera ostaa kirjoja?

Ostamme oppikirjoja ympäri vuoden kaikkialla missä niitä myymmekin: myymälöissä, netissä sekä myyntitapahtumissa lukioilla. Myymälässä ja myyntitapahtumassa voit vaan marssia kassalle, jolloin henkilökuntamme arvioi kirjojesi kunnon ja esittää sinulle tarjouksen kirjoistasi. Myymälässä saat hyvityksen käteisenä heti tai ilmoittamallesi tilille muutaman pankkipäivän kuluessa. Netin kautta voit myydä kirjat pyytämällä ensin tarjouksen kirjoistasi nettisivuillamme. Saat vastauksena tarjouksen sekä kirjojen lähetysohjeet. Kirjojen lähettäminen on ilmaista! Hyvityksen maksamme ilmoittamallesi tilille. 

Lue lisää kirjojen myymisestä Jameralle!

Myy kirjasi netissä!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter