Milloin lukiokirjat kannattaa ostaa?

Jameralla käytettyjen oppikirjojen valikoima on parhaimmillaan kesällä, sillä olemme ostaneet kirjoja vinot pinot uusilta ylioppilailta ja ammattiin valmistuneilta. Alkukesällä Jameralta ostetuilla kirjoilla on pidennetty palautusoikeus, joten hankintoja voi tehdä hyvillä mielin jo kesällä.

Tylsähkö perussääntö on, että oppikirjat lukioon ja ammatillisiin opintoihin kannattaa ostaa sitten, kun on tiedossa, mitä kirjoja koulussa käytetään ja kun se itselle parhaiten sopii. Uusia kirjoja on valikoimissamme ja hyllyissämme aina, mutta käytettyjen valikoima on parhaimmillaan juuri nyt alkukesällä. Kesällä Jameralta ostetuilla paperikirjoilla on pidennetty palautusoikeus, joten kirjahankintoja voi tehdä hyvillä mielin jo nyt. 

Ensimmäisen lukujärjestyksen saamiseen voi mennä aikaa syksyyn saakka, mutta oppikirjahankintoja voi tehdä hyvin myös sitä ennen. Me jameralaiset olemme oppikirjojen ja opiskelun asiantuntijoita ja osaamme kertoa, mitä kirjoja kannattaa hankkia ensimmäisenä, vaikka lukujärjestystä ei vielä olisikaan. Olemme varautuneet oppikirjasesonkiin ja meitä on myymälöillä monta valmiina auttamaan juuri sinua!  

Meiltä löytyy myös ammatillisten oppilaitosten kirjoja käytettynä ja uutena ja niitä koskee tietenkin sama palautusoikeus. Autamme mielellämme myös ammattioppikirjojen valinnassa.

Millaisia käytetyt lukiokirjat ovat?

Lukiokirjojen kierrättäminen on edullista ja ekologista. Jameran henkilökunta käy käsin läpi kaikki meillä myytävät käytetyt lukiokirjat, jotta voimme varmistua kirjojen kunnosta. Kaikissa myymissämme kirjoissa on kannet ja sivut tallella ja ne ovat lukukelpoisia.

Käytetyillä oppikirjoilla on meillä kaksi kuntoluokkaa. Sinisellä tarralla merkitsemme erityisen hyväkuntoisen kirjat. Nämä ovat lähes uudenveroisia, merkintöjä on vähän ja nekin lyijykynällä tehtyjä. Myös kannet ovat hyväkuntoiset. Vihreillä tarroilla merkitsemme edullisemman kuntoluokan oppikirjat. Näissä saattaa olla esimerkiksi alleviivauksia tai kannet voivat olla kuluneet.

Kirja luokitellaan yleensä vihreäksi, mikäli merkintöihin on käytetty muuta kuin lyijykynää. Vihreän kuntoluokan kirjat voivat kuitenkin olla todella siistejäkin. Mikäli käytettyjä kirjoja ei ole saatavilla tai sopivan kuntoista kirjaa ei itselle löydy, olemme hinnoitelleet uudet kirjamme valmiiksi opiskelijaystävällisin hinnoin eikä meillä tarvitse laskea alennusprosentteja.

Paperikirjojen pidennetty palautusoikeus

Kesällä olemme pidentäneet palautusoikeuttamme elokuun loppuun asti: pääset siis kouluun kuulemaan, että hankkimasi kirjat ovat varmasti käytössä. Huomioithan silti, että pidennetty palautusoikeus koskee vain paperikirjoja; aktivoimattomien Otavan digikirjojen palautusoikeus on aina 14 vuorokautta.Otavan digikirjoja saa onneksi hankittua nopeasti verkkokaupastamme vaikka kurssin alussa; digikirjat toimitetaan automaattisesti ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen! Opiskelijalle kätevintä on maksaa verkkokauppatilaus heti sitä tehdessä, sillä laskutuksen ehtona on täysi-ikäisyys.
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter