Milloin lukiokirjat kannattaa ostaa?

Perussääntö on, että oppikirjat lukioon ja ammatillisiin opintoihin kannattaa ostaa sitten, kun on tiedossa, mitä kirjoja koulussa käytetään ja kun se itselle parhaiten sopii. Uusia kirjoja on valikoimissamme ja hyllyissämme aina, käytettyjen oppikirjojen valikoima vaihtelee.

Päivitetty 11.6.2020

Milloin opiskelijat hankkivat oppikirjoja?

Lukujärjestyksiä tehdään joko syksyllä koko vuodeksi tai pitkin lukuvuotta, mutta oppikirjahankintoja voi tehdä hyvin myös ennen lukujärjestysten saamista kesällä.  Me jameralaiset olemme oppikirjojen ja opiskelun asiantuntijoita ja osaamme kertoa, mitä kirjoja kannattaa hankkia ensimmäisenä, vaikka lukujärjestystä ei vielä olisikaan. 

Oppikirjoja voi ostaa varastoon tulevia jaksoja varten, mutta emme suosittele hankkimaan kuin tulevan tai kuluvan lukuovuoden kirjoja. Koska toisella asteella opiskelu on peruskoulua vapaampaa, saattavat esimerkiksi omat kurssivalinnat muuttua. Kirjoja kannattaa siis hankkia aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lukioiden jaksonvaihteet ovat tavallisesti vilkasta aikaa Jameralla. Mikäli tiedät jo ennen koeviikkoa, mitä kirjoja seuraavassa jaksossa tarvitaan, kannattaa tulla ostoksille jo ennen jaksonvaihdetta. 

Monet lukiolaiset myyvät jaksojen vaihteessa myös itselle tarpeettomiksi jääneitä oppikirjoja, mikä onkin hyvä ajatus. Mitä nopeammin käytön jälkeen kirjat myy, sitä todennäköisimmin ne ovat edelleen uusinta painosta.

Millaisia käytetyt lukiokirjat ovat?

Lukiokirjojen kierrättäminen on edullista ja ekologista. Jameran henkilökunta käy käsin läpi kaikki meillä myytävät käytetyt lukiokirjat, jotta voimme varmistua kirjojen kunnosta. Kaikissa myymissämme kirjoissa on kannet ja sivut tallella ja ne ovat lukukelpoisia. Käytetyillä oppikirjoilla on meillä kaksi kuntoluokkaa. 

Sinisellä tarralla merkitsemme  hyväkuntoiset kirjat. Nämä ovat lähes uudenveroisia, merkintöjä on vähän tai ei ollenkaan. Vihreillä tarroilla merkitsemme edullisemman kuntoluokan oppikirjat. Näissä saattaa olla esimerkiksi alleviivauksia tai kannet voivat olla kuluneet. Kirja luokitellaan yleensä vihreäksi, mikäli merkintöjä on runsaasti.

Mikäli käytettyjä kirjoja ei ole saatavilla tai sopivan kuntoista kirjaa ei itselle löydy, olemme hinnoitelleet uudet kirjamme valmiiksi opiskelijaystävällisin hinnoin eikä meillä tarvitse laskea alennusprosentteja.

Entä jos hankkii väärän kirjan?

Voit tehdä huoletta kesällä hankintoja syksyä varten, sillä olemme pidentäneet kesä-elokuussa ostettujen painettujen kirjojen vaihto-oikeutta elokuun loppuun asti! Digikirjojen vaihto- ja palautusoikeus on kesälläkin 14 vuorokautta.

Tavallisesti kaikilla Jameralta ostetuilla kirjoilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Painettujen kirjojen tulee olla ostohetkeä vastaavassa kunnossa ja digikirjojen aktivoimattomia. Palautuksista voit lukea lisää täältä.

Myykö Jamera muita kuin lukiokirjoja?

Suomen- ja ruotsinkielisten lukiokirjojen lisäksi meiltä löytyy myös ammatillisten oppilaitosten kirjoja käytettynä. Autamme mielellämme myös ammattioppikirjojen valinnassa!

Klikkaa verkkokauppaan:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter