Oppikirjat rahoiksi

Myy oppikirjat fiksusti

Ostamme käytettyjä lukiokirjoja

Jamera ostaa käytettyjä suomen- ja ruotsinkielisiä LOPS 2016 -lukiokirjoja. Olemme poistaneet takaisinostohinnat kirjoilta, joita käytetään yleensä ensimmäisenä lukiovuotena. Ammatillisia oppikirjoja ja LOPS 2021 -lukiokirjoja emme osta. 

Sinun ei tarvitse tietää kirjasi painosta myydessäsi kirjaa meille, riittää kun näpyttelet nettilomakkeelle kirjan ISBN-tunnuksen tai tuot kirjasi myymälään. Mikäli kuitenkin haluat tsekata etukäteen mitä lukiokirjoja ostamme, se onnistuu vilkaisemalla tätä listaa. Osaa kirjoista ostamme vain sinisessä kuntoluokassa. Jyväskylän Jamera-pisteellä ostamme kirjoja vain sinisessä kuntoluokassa. Emme osta netin kautta kirjoja, joiden yhteisarvo jää tarjouksessa alle 10 euron.

Lukiokirjojen myyminen netissä

Ostamme LOPS 2016 -lukiokirjoja netissä. Jos et asu Jameran myymälän lähettyvillä, ei siis hätää: voit silti myydä kirjasi helposti ja kätevästi! Tarjouspyynnön jätät alla olevien ohjeiden mukaan:

Jätä tarjouspyyntö. Täytä lomakkeelle yhteystietosi ja kirjojen isbn-koodit.

Lähetämme tarjouksen sähköpostiisi muutaman työpäivän kuluessa.

Hyväksyt tarjouksemme ja lähetät kirjat ilmaiseksi sähköpostissa saamiesi ohjeiden mukaan.

Maksamme hyvityksen 3 työpäivän kuluessa siitä, kun paketti on saapunut meille.

Osaa kirjoista ostamme vain sinisessä kuntoluokassa. Emme osta netin kautta kirjoja, joiden yhteisarvo jää tarjouksessa alle 10 euron.

Lukiokirjojen myyminen myymälässä

Ostamme LOPS 2016 -lukiokirjoja kaikissa myymälöissämme Helsingissä, Oulussa ja Tampereella sekä Jyväskylän Jamera-pisteellä. Jyväskylän Jamera-pisteellä maksamme kirjoista käteisellä, Helsingin, Oulun ja Tampereen myymälöissä saat maksun myymistäsi kirjoista käteisellä tai tilillesi maksettuna heti. 

Tuo kirjat myymälälle.

Arvioimme kirjat ja lajittelemme ne kuntoluokkiin.

Hyväksyt hintatarjouksemme.

Saat rahat käteisenä tai halutessasi tilille, jos mukanasi on tilinumerosi.

Maksuton toinen aste ja LOPS 2021

Kierrätä lukiokirjat ajoissa!

Syksyllä 2021 oppivelvollisuus laajentui ja oppimateriaaleista tuli maksuttomia. Näiden muutosten myötä kaikilla oppikirjoilla ei ole enää takaisinostohintaa.

Takaisinostohinnat on poistettu kirjoilta, joita käytetään ensimmäisenä opiskeluvuotena. Osa lukiokirjoista on edelleen kierrätyskelpoisia, sillä tällä hetkellä opintojaan suorittavat eivät kuulu uudistusten piiriin. Ammatillisia oppikirjoja emme enää osta.

Määritämme kirjojen takaisinostohinnat kirjakohtaisesti kysynnän ja varastotilanteen mukaan. 

Kirjat kiertoon

Kierrätykseen soveltuva lukiokirja

Kirjojen tulee olla lukukelpoisia: kannet ehjät ja paikallaan sekä kaikki sivut tallessa. Kirjoihin tehdyt merkinnät eivät yleensä ole este kirjan myymiselle: suurinta osaa kirjoista ostamme, vaikka käytön jälkiä olisi enemmänkin, sillä Jamera ostaa kirjoja kahdessa kuntoluokassa. Jokainen kirja on yksilöllinen tapaus ja siksi henkilökuntamme käy läpi jokaisen meille myytävän kirjan.

Mikäli tiedät, että kirjasi ovat vanhoja painoksia, voit kierrättää ne myös kotioloissa. Irrota kirjoista kannet ja lajittele kannet energiajakeeseen tai sekajätteeksi ja kirjan sisälehdet paperinkeräykseen. Myös me Jameralla kierrätämme käytöstä poistuneet kirjat paperijätteenä.

Jäikö kysymyksiä?

Katso, löytyisikö vastaus Usein kysytyt kysymykset -sivultamme. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Palvelemme mielellämme!