Tule meille töihin

Etsitkö monipuolista työtä ja mukavia työkavereita? Nautitko siitä, että voit tarjota erinomaista asiakaspalvelua? Saatko ajoittaisesta kiireestä vain lisää virtaa? Sinusta voisi tulla jameralainen!


Jamera on itsenäinen oppikirjojen asiantuntija

Jamera aloitti lukiokirjojen kierrätyksen ostamalla kirjoja käteisellä vuonna 2001, ensimmäisenä Suomessa. Emme kuulu mihinkään suureen ketjuun tai konserniin, vaan olemme aivan itsenäinen kirjakauppa. Vuoden 2006 alussa Jamera siirtyi uusien yrittäjien omistukseen. Nykyään Jameralla on Suomen suurin oppikirjojen kierrätykseen erikoistunut verkosto: kuusi myymälää, suosittu verkkokauppa ja myyntitilaisuudet yhteistyölukioilla. Jamera kuuluu luottoluokitukseltaan AAA-ryhmään, mikä on tae luotettavuudesta ja hyvin hoidetusta toiminnasta.


Avoimet työpaikat

Ilmoitamme avoimista työpaikoista yleensä Mol.fi -palvelussa. Löydät tällä hetkellä avoimena olevat työpaikat myös tältä sivulta. Mikäli olisit kiinnostunut muunlaisesta työstä Jameralla, voit aina lähettää avoimen hakemuksen siihen myymälään, jossa haluaisit työskennellä. Myymäläpäälliköiden ja muiden vastuuhenkilöiden yhteystiedot löydät täältä.

Haku alkanut 14.3.2018

Asiakaspalveluassistentti

Haemme nyt sopivaa henkilöä täysipäiväiseen ja jatkuvaan työsuhteeseen avustamaan asiakaspalvelussamme sekä erilaisissa projekteissa ja hallinnollisissa tehtävissä. Päätyötehtävä on asiakaspalveluvastaavamme avustaminen puhelimitse, sähköpostitse ja asiakaspalveluchatin kautta tulevissa asiakasyhteydenotoissa. Työnkuvaan kuuluu myös asiakaspalvelutehtävien lomassa avustaminen mm. taloushallinnon tehtävissä, erilaisten tapahtumien järjestämisessä, hankintojen suunnittelussa ja tiedottamisessa. Työhön voi kuulua myös avustamista myymälöillä etenkin kiireaikoina.

Työ tapahtuu pääasiassa Kampin toimipisteessämme osoitteessa Kalevankatu 26. Työ ajoittuu pääosin arkisin klo 8-18 välille. Työ alkaa sopimuksen mukaan heti sopivan henkilön löydyttyä.

Sinulta odotamme:

- Erinomaisia asiakaspalvelutaitoja ja halua palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla
- Intoa kehittää asiakaspalveluamme ja kehittyä asiakaspalvelijana
- Kykyä toimia ongelmanratkaisijana ja aloitteentekijänä erilaissa asiakaspalvelutilanteissa
- Hyviä suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja
- Hyviä vuorovaikutustaitoja, kykyä kuunnella ja ymmärtää muiden toiveita
- Rohkeutta toimia myös omatoimisesti
- Tarkkuutta ja loogisuutta, kokonaisuuksien hahmottamiskykyä
- Nopeaa reagointikykyä
- Hyviä tietoteknisiä taitoja sekä sähköisten järjestelmien ja työkalujen hallintaa
- MS Office –toimistotyökalujen ja erityisesti Excelin hallintaa
- Taloushallinnon perusteiden ymmärtämistä

Eduiksi katsomme, mikäli sinulla on:

- Kokemusta vastaavista tehtävistä ja/tai kokemusta kaupan alalta
- Tehtävää tukevaa koulutustaustaa sekä kiinnostusta alaa kohtaan
- Ruotsin ja englannin kielen taitoa

Saatat olla etsimämme henkilö, mikäli sinulla on positiivinen asenne ja olet innokas oppimaan uutta. Haluat auttaa asiakkaitamme asiakaslähtöisesti ja sinulla on hyvät tiimityöskentelytaidot. Uskallat rohkeasti tarttua uusiin haasteisiin ja selvittää ongelmia, mutta tarvittaessa myös pyytää apua.

Tarjoamme sinulle:

Tarjoamme sinulle mukavan ja kannustavan työyhteisön sekä monipuolista kokemusta asiakaspalvelusta ja johdon assistentin tehtävistä.

Lisätiedot ja ohjeet hakemuksen lähettämiseen:

Haku päättyy heti sopivan henkilön löydyttyä.

Työhakemukset ansioluetteloineen voi lähettää osoitteeseen rekrytointi@jamera.net otsikolla "Asiakaspalveluassistentti". Lähetä hakemus ja ansioluettelo mieluiten PDF-muotoisena.

Lisätietoja antaa arkisin klo 10-12 Helsingin piiripäällikkö Hanna Weckman numerosta 050 5709107 ja klo 14-16 asiakaspalveluvastaava Linda Åhman numerosta 0445844408.