Usein kysyttyä

Kirjojen ostaminen Jameralta

Miten voin ostaa kirjoja Jameralta?

Mitä kirjoja Jameralla on?

Onko teillä myynnissä kirjoja x ja y?

Otatteko vastaan ja myyttekö myös ruotsinkielisiä / IB-linjan oppikirjoja?

Mistä myymänne käytetyt kirjat ovat peräisin?

Mitä tarkoittavat sininen ja vihreä kirjojen yhteydessä?

Millä perusteella Jameran myyntihinnat määräytyvät?

Onko verkkokaupassa ja myymälöissä sama valikoima?

Mistä tiedän mitä kirjoja juuri minä tarvitsen ensi lukuvuotena?

Mitä teen jos en ole varma kirjasta tai painoksesta?

Miten voin palauttaa kirjan?

Kirjojen myyminen Jameralle

Kuinka voin myydä kirjani Jameralle?

Mitä kirjoja Jamera ostaa?

Miten lukion opetussuunnitelman uudistuminen vaikuttaa kirjojen kierrättämiseen?

Miten ostohintanne määräytyvät?

Mistä kirjoista saan myydessäni parhaan hinnan?

Haittaako, jos myymissäni tehtäväkirjoissa on tehtäviä tehtynä?

Ostatteko päällystettyjä kirjoja?

Saako Jameralle myytävissä kirjoissa olla alleviivauksia?

Olen saanut sähköpostilla ostotarjouksen kirjoistani. Voinko tuoda kirjat suoraan Jameran myymälään?

Olen lähettänyt useita postiostohintakyselyitä ja saanut useita tarjouksia. Voinko silti lähettää kaikki kirjat samassa paketissa?

Verkkokauppa

Mitkä ovat toimitusaikanne?

Voinko seurata verkkokauppatilaukseni toimituksen etenemistä?

Olen hukannut verkkokaupan käyttäjätunnukseni. Mitä teen?

Miksi en saanut tilausvahvistusta sähköpostiini?

Miksi toimitusvahvistuksen mukana saamani postinseurantakoodi ei toimi?

Missä tilaukseni viipyy?

Saamassani paketissa ei ollut kaikkia tilaamiani tuotteita. Mitä teen?

Toimitatteko kirjoja myös ulkomaille?

Miten voin palauttaa kirjan?

Muut aiheet

Mikä Jamera on?

Missä Jamera toimii?

Mitä hyötyä minulle on Jameran kanta-asiakkuudesta?

Kuinka voin liittyä Jameran kanta-asiakkaaksi?

Mitä oppilaskunta hyötyy Jameran toiminnasta?

Mikä on isbn-koodi?Miten voin ostaa kirjoja Jameralta?

Voit tilata kirjat Jameran verkkokaupasta ja saada kirjat kätevästi kotiisi, valitsemaasi Matkahuollon tai Postin toimipisteeseen tai pakettiautomaattiin. Olet myös aina tervetullut johonkin kuudesta myymälästämme. Meillä on myös myyntitapahtumia yhteistyölukioissamme. Lukioiden tiloissa tapahtuvissa myynti- ja ostotapahtumissa saat meiltä juuri ne kirjat, joita tarvitset alkavassa jaksossa. Minkä tahansa kirjojen hankintatavan valitsetkin, olet lämpimästi tervetullut asiakkaaksemme!

Mitä kirjoja Jameralla on?

Myymme uusina ja käytettyinä kaikkia suomenkielisissä lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa käytettäviä oppikirjoja ja lisäksi esimerkiksi pääsykoekirjoja. Suomenkielisten oppikirjojen lisäksi myymme uuden opetussuunnitelman mukaisia ruotsinkielisiä lukiokirjoja verkkokaupassamme ja Helsingin Kalevankadun myymälässämme. Uusimpia kirjasarjoja voimme myydä vain uusina, sillä käytettyjä ei vielä ole markkinoilla riittävästi. Vanhempia painoksia ei välttämättä enää saa uutena, mutta pyrimme tarjoamaan niitäkin käytettyinä. Lukiotilaisuuksiin tuomme aina seuraavassa jaksossa tarvittavia kirjoja. Jameralta saat lisäksi edulliseen hintaan sanakirjat ja pääsykoekirjat.

Onko teillä myynnissä kirjoja x ja y?

Sikäli kuin mainitut kirjat ovat suomenkielisiä lukion tai ammatillisten alojen oppikirjoja, kyllä on. Myymme kaikkia lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa yleisesti käytettäviä kirjoja edullisesti. Tuomme lisäksi kirjat myyntiin suoraan sopimuksen tehneille kouluille ja ostamme käyttämäsi myyntikelpoiset kirjat takaisin.

Ruotsinkielisiä lukiokirjoja myymme verkkokaupassamme ja Helsingin Kalevankadun myymälässämme (vain uuden opetussuunnitelman mukaiset ruotsinkieliset lukiokirjat).

Jos et löydä jotain kirjaa verkkokaupastamme, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Syynä voi olla se, että kirja ei ole vielä ilmestynyt. Vanhempia kirjoja taas poistamme verkkokaupasta näkyvistä niiden käytön vähennyttyä, jotta kauppapaikka pysyisi selkeänä ja helppokäyttöisenä. Tällaisista kirjoista annamme kuitenkin Sinulle mielellämme hyvän tarjouksen, mikäli kirjaa löytyy varastostamme tai saamme hankittua sitä. Jameran varastoista löytyy tuhansia vanhempia ja harvinaisempia oppikirjoja, jotka eivät ole verkkokaupassa esillä.

Otatteko vastaan ja myyttekö myös ruotsinkielisiä / IB-linjan oppikirjoja?

Ruotsinkieliset oppikirjat: Myymme uuden opetussuunnitelman mukaisia ruotsinkielisiä lukiokirjoja verkkokaupassamme ja Helsingin Kalevankadun myymälässämme. Ruotsinkieliset lukiokirjat on otettu valikoimaan kesällä 2017. Ostamme nyt myös ruotsinkielisiä lukiokirjoja (vain uuden opetussuunnitelman mukaisia). Ostamme ruotsinkielisiä oppikirjoja kaikissa myymälöissämme, mutta myynnissä ruotsinkieliset kirjat ovat vain verkkokaupassa ja Helsingin Kalevankadun myymälässä.

IB-linjan oppikirjat: IB-linjan oppikirjat eivät valitettavasti kuulu valikoimiimme.

Mistä myymänne käytetyt kirjat ovat peräisin?

Ostamme käytetyt kirjat suoraan opiskelijoilta. Kuka tahansa voi tulla myymään Jameralle tarpeettomat oppikirjansa. Ostamme kirjoja ympäri vuoden, joten heti kun tiedät, mitä kirjoja et enää tarvitse, voit tulla myymään ne meille.

Mitä tarkoittavat sininen ja vihreä kirjojen yhteydessä?

Sininen ja vihreä ovat Jameran kuntoluokkia käytetyille oppikirjoille. Jaottelemme ostamamme oppikirjat niiden kunnon mukaan joko siniseen tai vihreään kuntoluokkaan. Sinisen kuntoluokan oppikirjat ovat lähes uudenveroisia, reaaliaineiden kirjoissa ei ole yleensä juuri lainkaan merkintöjä sisällä ja kannetkin ovat hyväkuntoiset. Tehtäväkirjoissa osa tehtävistä voi olla lyijykynällä tehtyjä.
Vihreän kuntoluokan oppikirjat ovat sinisiä edullisempia ja kunnoltaan heikompia, mutta kuitenkin täysin opiskelukelpoisia. Niissä voi olla esimerkiksi alleviivauksia sisäsivuilla tai kannet voivat olla kuluneet. Tehtävistä suurin osa voi myös olla tehty. Vihreän kuntoluokan kirjoja voi ostaa vain myymälöistä.

Millä perusteella Jameran myyntihinnat määräytyvät?

Uudet kirjat myymme edullisesti, ja käytetyt ovat aina oleellisesti halvempia kuin uudet. Käytetyissä kirjoissa kuntoluokkia on myymälöillämme kaksi: sinisellä tarralla merkityt ovat erinomaisessa kunnossa, ja vihreällä tarralla merkityt sinisiä edullisempia. Sinisen kuntoluokan kirjat ovat vähintään 25% edullisempia kuin uudet. Mikäli kirja on kuntoluokaltaan vihreä tai se on työkirja tai poistuvaa sarjaa, hinta suhteessa uuteen on vielä alhaisempi. Tietokannassamme on yli 400 sellaista nimikettä, joissa voit käytetyn kirjan ostamalla säästää yli 60%. Myymälöistämme ja myyntitilaisuuksista voit ostaa myös edullisia vihreän kuntoluokan käytettyjä oppikirjoja.

Onko verkkokaupassa ja myymälöissä sama valikoima?

Pääosa valikoimassamme olevista kirjoista on saatavilla sekä Jameran myymälöistä että verkkokaupasta. Joitain eroja valikoimissa kuitenkin on. Myymälöiden ja verkkokaupan hinnat ja tarjoukset saattavat myös poiketa toisistaan.

Vihreän kuntoluokan kirjat ovat saatavilla ainoastaan myymälöistä.Lisätietoa kuntoluokista löydät täältä.

Koska verkkokauppaa pakataan kaikista kuudesta myymälästämme, saattaa verkkokaupassa olla tarjolla kirjoja, joita ei jonkun tietyn myymälämme hyllystä juuri sillä hetkellä löydy. Myymälöissä taas saattaa olla hyllyssä kirjoja, joita ei ole näkyvillä verkkokaupassa – näin voi olla esimerkiksi silloin, jos kyseinen kirja on vanha tai jos sitä on meillä vain muutama kappale.

Ruotsinkielisiä lukiokirjoja myymme ainoastaan verkkokaupassamme ja Helsingin Kalevankadun myymälässämme.

Mistä tiedän, mitä kirjoja juuri minä tarvitsen ensi lukuvuonna?

Onneksi kirjoja ei tarvitsekaan tietää koko vuodeksi eteenpäin! Kun tulet ostamaan kirjoja myymälästämme, kannattaa ottaa mukaan koululta saamasi opinto-opas tai kirjalista, jossa on kerrottu koulussasi käytettävät oppikirjat. Jameran koulutettu myyntihenkilökunta voi auttaa sinua valitsemisessa ja oikeiden kirjojen etsimisessä. Jos ostat vahingossa väärän kirjan, voit aina kahden viikon sisällä ostosta palauttaa ostamasi kirjan. Kesällä seuraavaa lukuvuotta varten ostetuilla kirjoilla on pidennetty vaihto-oikeus elokuun loppuun asti - voit siis huoletta ostaa kirjat hyvissä ajoin. (Pidennetty vaihto-oikeus ei koske digikirjoja.) Myymälällä voit kuittia vastaan palauttaa tai vaihtaa väärän kirjan, ja verkkokauppatilausten palautusohjeet ovat täällä.

Mitä teen jos en ole varma kirjasta tai painoksesta?

Jameran myyjät ja asiakaspalvelu auttavat sinua mielellään oikean kirjan valitsemisessa. Päivitämme jatkuvasti tietojamme eri kouluissa käytettävistä kirjoista. Tarjoamme sinulle verkkokaupassa, lukiokeikoilla ja myymälöissämme aina kirjojen uusimpia painoksia. Jos koulussasi on kuitenkin käytössä jonkin kirjan vanhempi painos, pystymme yleensä tarjoamaan sen sinulle edulliseen hintaan. Tällaisissa tapauksissa verkkokaupassa näkyy aina kirjan painostiedot, jotta voit valita haluamasi painoksen.

Miten voin palauttaa kirjan?

Kaikilla kirjoillamme on kuittia vastaan 14 päivän palautusoikeus. Palautusoikeus koskee sekä uusia että käytettyjä kirjoja. Palautuksen yhteydessä on aina esitettävä ostokuitti tai verkkokauppatoimituksen mukana tullut lähete tai sen kopio. Palautettavan kirjan on oltava samassa kunnossa, jossa se oli ostettaessa.

Jos haluat palauttaa myymälältä ostamasi kirjan, tuo se kuitin kanssa mihin tahansa myymäläämme tai myyntitapahtumaamme.

Verkkokauppatilausten tarkemmat palautusohjeet ovat täällä. Halutessasi voit palauttaa myymäläämme myös verkkokaupasta ostetun kirjan.

Digikirjojen palautus

Digikirja ei saa olla aktivoitu käyttöön, jotta palautusoikeus on voimassa.
Digikirjat voit palauttaa myymälällä, täyttämällä digikirjan palautuslomakkeen tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos haluat palauttaa myymälältä ostamasi digikirjan, suosittelemme ennen myymälälle tuloa ottamaan yhteyttä joko suoraan myymälään tai asiakaspalveluumme: näin pystymme varmistamaan jo etukäteen että kirja on aktivoimaton, jolloin palauttaminen on mahdollisimman sujuvaa.

Kaikissa palautuksiin liittyvissä asioissa voit tarvittaessa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme (ma - pe klo 11-17.30 puh. 050-3382520 tai asiakaspalvelu@jamera.net).

Kuinka voin myydä kirjani Jameralle?

Ostamme kirjoja kaikkialla, missä myös myymme niitä. Kaikki kuusi myymäläämme ottavat kirjoja vastaan aukioloaikoina. Ostamme kirjoja myös netissä: saat tarjouksen sähköpostitse ja voit lähettää kirjat meille. Lue lisää: oppikirjat rahoiksi

Kirjat kannattaa tuoda myytäväksi mahdollisimman nopeasti sen jälkeen kun niille ei enää ole käyttöä. Maksamme kirjoista kysynnän ja tarjonnan mukaan, joten mitä aiemmin tuot kirjat myyntiin, sitä paremmin pystymme niistä maksamaan. Mitään syytä odottaa kirjojen myymistä ei ole, sillä ne vanhenevat nopeasti. Tuomalla ne meille viipymättä varmistat paitsi parhaan korvauksen itsellesi, myös maksimoit kirjojesi mahdollisuuden päästä kiertoon siten, että luontoa säästyy.

Mitä kirjoja Jamera ostaa?

Ostamme yleisesti käytössä olevia suomenkielisiä ammatillisten alojen ja lukion kirjoja. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjojen on oltava uusimpia painoksia ja edelleen käytössä useissa oppilaitoksissa. Suomenkielisten oppikirjojen lisäksi ostamme uuden opetussuunnitelman mukaisia ruotsinkielisiä lukiokirjoja. Ostamme myös suomenkielisiä ammattikorkeakoulujen korkeakoulujen pääsykokeissa käytettäviä kirjoja. 

Kirjojen on oltava käyttökelpoisessa kunnossa; kannet ehjät ja paikallaan sekä kaikki sivut tallessa. Jos kirja on uusinta painosta ja käytössä omalla koulullasi, on melko todennäköistä että voimme ostaa sen. Toisaalta kirja voi myös olla suosittu esimerkiksi jollain toisella paikkakunnalla, vaikka sitä ei enää omassa koulussasi käytettäisikään, ja tässäkin tapauksessa on mahdollista että ostamme kirjan. Helpoiten saat asian selville, kun tarjoat kirjaa meille myytäväksi!

Miten lukion opetussuunnitelman uudistuminen vaikuttaa lukiokirjojen kierrättämiseen?

Opetussuunnitelman uudistuminen ei estä kirjojen kierrättämistä! Uudistuminen vaikuttaa kuitenkin siihen, mistä oppikirjoista pystymme maksamaan, ja mille taas ei enää ole kysyntää.

Vanhan opetussuunnitelman mukaiset lukiokirjat:

Jatkamme kierrättämistä tuttuun tapaan ja ostamme kaiken, minkä suinkin voimme. Vanhan opetussuunnitelman mukaisista suomenkielisistä lukiokirjoista ostamme vielä muutamia kertauskirjoja ja abikirjoja*. Opetussuunnitelman uudistuminen vaikuttaa toki kirjojen kysyntään ja tarjontaan, joten kaikista kirjoista emme enää pysty maksamaan.
(*Ruotsinkielisistä lukiokirjoista ostamme vain uuden opetussuunnitelman mukaisia kirjoja.)
KATSO TÄÄLTÄ ESIMERKKEJÄ VANHAN OPSIN KIRJOISTA, JOITA OSTAMME EDELLEEN >>

Uuden opetussuunnitelman mukaiset lukiokirjat (LOPS 2016):

Uuden opetussuunnitelman mukaisista kirjoista ostamme tällä hetkellä suurinta osaa. Ostamme sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä uuden opetussuunnitelman mukaisia lukiokirjoja. Pystymme ostamaan vain uusimpia painoksia, joten kirjat kannattaa myydä heti niiden käytyä tarpeettomiksi: myös monista uuden opetussuunnitelman mukaisista kirjoista voidaan julkaista uusia painoksia piankin. Varmimmin kirjoista saa parhaan hinnan, kun myy ne mahdollisimman pian. Tervetuloa muuttamaan tarpeettomat oppikirjat rahaksi!

Lisätietoa opetussuunnitelmasta ja oppikirjoista

Lukion uusi opetussuunnitelma on otettu käyttöön lukion aloittavilla opiskelijoilla syksyllä 2016, ja käyttöönotto etenee vuosiluokka kerrallaan. Opetussuunnitelma vaikuttaa myös käytettäviin oppikirjoihin, joten syksyn 2016 aikana tai sen jälkeen opintonsa aloittaneet käyttävät uuden opetussuunnitelman mukaisia oppikirjoja.
Myyjillämme ja asiakaspalvelijoillamme on aina ajantasainen tieto oppikirja-asioista, ja kerromme tarvittaessa mielellämme lisää.

Miten ostohintanne määräytyvät?

Ostohintamme perustuvat kirjan kuntoon, kysyntään, yleisyyteen ja omaan varastotilanteeseemme. Perusostohinta yleisesti käytössä olevalle kirjalle on 40-50% käytetyn kirjan myyntihinnasta. Mikäli kirjan kysyntä on vähäistä tai olemme jo saaneet hankittua niitä paljon, hinta on alhaisempi. Poistumassa olevia tai jo käytöstä poistuneita sarjoja emme pysty enää ostamaan, koska kirjoilla ei ole enää kysyntää ja ne jäisivät varastoomme.

Koska kirjat uusiutuvat nopeasti, parhaan hinnan kirjoistasi saat myymällä ne mahdollisimman nopeasti, ennen kirjasarjan vaihtumista tai varastojemme täyttymistä. Ostamme oppikirjoja kaikissa myymälöissämme sekä lukioilla järjestettävissä myyntitapahtumissa. Voit myydä kirjasi kätevästi myös pyytämällä tarjouksen netissä ja lähettämällä kirjat - paketin lähettäminen on sinulle ilmaista!

Mistä kirjoista saan myydessäni parhaan hinnan?

Maksamme parhaiten laajasti käytössä olevista ja hyväkuntoisista kirjoista. Ostohinnastomme muuttuu koko ajan, minkä vuoksi emme pysty julkaisemaan sitä verkossa. Jameran asiantunteva henkilökunta maksaa kirjoista kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan, parhaimmillaan 50% käytetyn kirjan myyntihinnasta. Kanta-asiakkaana saat myymälällä 10% korotuksen ostohintoihimme.

Haittaako, jos myymissäni tehtäväkirjoissa on tehtäviä tehtynä?

Jos tehtäviä ei ole tehty paljon ja ne on tehty siististi lyijykynällä, voit saada kirjastasi sinisen, eli paremman kuntoluokan mukaisen hinnan. Jos taas suurin osa tehtävistä on tehty tai jos osa niistä on tehty kuulakärkikynällä tai tussilla, kirjasi todennäköisesti menee vihreään kuntoluokkaan.

Ostatteko päällystettyjä kirjoja?

Kyllä ostamme. Siististi päällystetty kirja voi usein olla jopa paremmassa kunnossa kuin päällystämätön.

Saako Jameralle myytävissä kirjoissa olla alleviivauksia?

Saa olla. Jos kirjoissa on vähän tai ei ollenkaan alleviivauksia, ne todennäköisesti menevät siniseen kuntoluokkaan. Jos alleviivauksia on paljon, kirja menee vihreään kuntoluokkaan.

Olen saanut sähköpostilla ostotarjouksen kirjoistani. Voinko tuoda kirjat suoraan Jameran myymälään?

Kyllä voit. Ota tällöin sähköpostitse saamasi ostotarjous mukaan myymälälle. Huomaathan, että tarjous on voimassa kaksi viikkoa.

Olen lähettänyt useita postiostohintakyselyitä ja saanut useita tarjouksia. Voinko silti lähettää kaikki kirjat samassa paketissa?

Kyllä voit, ja yleensä kannattaakin – näin saat rahat kaikista kirjoista kerralla. Laita tässä tapauksessa paketin mukaan tieto siitä, kuinka monen postiostohintakyselyn kirjat paketissa ovat, ja mitkä ovat kunkin saamasi tarjouksen hintahaarukat. (Esimerkki: ”Sisältää kahden ostotarjouksen kirjat: 1. hintahaarukka 10,5 € - 15,5 €, 2. hintahaarukka 27,3 € - 35,3 €”.) Paketin lähettäminen on sinulle ilmaista, kun toimit postiostotarjouksessa saamiesi ohjeiden mukaan!

Mitkä ovat toimitusaikanne?

Tilausten toimitusaika-arvio on 2-5 arkipäivää. Pyrimme pakkaamaan tilaukset viimeistään tilauspäivää seuraavana työpäivänä, ja suurin osa tilauksista lähtee meiltä kuljetusliikkeen matkaan 1-2 vuorokauden sisällä tilauksen tekemisestä. Nopeat toimitukset ovat meille kunnia-asia!

Voinko seurata verkkokauppatilaukseni toimituksen etenemistä?

Pakettina toimitettavista tilauksista saat sähköpostiisi toimitusvahvistuksen ja paketin seurantatunnuksen, kun olemme antaneet tilauksesi kuljetusliikkeen matkaan. Lisätietoja eri toimitustapojemme seurantatavoista löydät täältä.

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit seurata tilauksesi toimituksen etenemistä. "Tilaustiedot" -kohdasta voit seurata tilauksesi käsittelyä. "Vahvistettu" tarkoittaa, että tilaus on vastaanotettu Jameralla, "odottaa" tarkoittaa, että tilausta on alettu kerätä, "pakattu", että tilauksen kirjat on kerätty ja "lähetetty", että tilaus on lähdössä tai lähtenyt Jameralta kuljetusliikkeen matkaan. Huom: lähetyksen seurantatunnus alkaa toimia vasta, kun paketti on kirjautunut kuljetusliikkeen järjestelmään. Siksi seurantatunnus ei usein toimi vielä lähetyspäivänä.

Jos et löydä tilauksesi tietoja "Tilaustiedot"-kohdasta, etkä ole saanut tilausvahvistusta sähköpostiisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos arvelemme, että tilauksessasi on virhe tai jonkin tuotteen toimitus näyttää kestävän odotettua kauemmin, pyrimme ottamaan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian joko soittamalla, sähköpostiviestillä tai tekstiviestillä. Tilaukseesi liittyvissä asioissa voit ottaa myös yhteyttä asiakaspalveluumme.

Olen hukannut verkkokaupan käyttäjätunnukseni. Mitä teen?

Käytä verkkokauppamme Unohtuiko salasana?- tai Unohtuiko tunnus? -linkkejä. Jos asia ei linkkien avulla ratkea, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miksi en saanut tilausvahvistusta sähköpostiini?

Jos teet tilauksen verkkokaupassamme, saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilausvahvistuksen. Jos et jostain syystä saa tilausvahvistusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Yleisin syy tähän on se, että olet maksanut tilauksesi verkkopankissa, mutta et ole palannut takaisin Jameran verkkokauppaan pankin sivuilta maksun jälkeen. Tällöin tieto maksutapahtuman onnistumisesta ei välity automaattisesti Jameralle, mikä voi viivyttää tilauksesi käsittelyä. Jos näin käy, ota välittömästi yhteyttä Jameraan varmistaaksesi tilauksen nopean käsittelyn!

Joissain tapauksissa sähköpostiohjelmat saattavat tulkita tilausvahvistuksen roskapostiksi, jolloin sitä voi etsiä roskapostin seasta. Kannattaa myös varmistaa, että yhteystietosi ovat asiakastiedoissasi oikein, ja että sähköpostisi saapuneet-kansio ei ole päässyt täyttymään. Jos et saa tilausvahvistusta sähköpostiisi muutaman tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miksi toimitusvahvistuksen mukana saamani postin seurantatunnus ei toimi?

Seurantatunnus alkaa toimia siinä vaiheessa, kun paketti on siirtynyt Postin tai Matkahuollon kuljetettavaksi ja kirjautunut kuljetusliikkeen järjestelmään, eli yleensä toimituspäivän tai sitä seuraavan arkipäivän iltana. Seurantatunnus ei siis välttämättä aina toimi vielä samana päivänä kun paketti on annettu Jameralta kuljetusliikkeen matkaan, koska pakettitietojen kirjautumisessa kuljetusliikkeen järjestelmään saattaa olla viivettä. Jos tunnus ei vielä useiden päivienkään päästä toimi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Missä tilaukseni viipyy?

Kun teet Jameralta tilauksen, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Kun tilaus toimitetaan Jameralta kuljetusliikkeen matkaan, saat sähköpostiisi toimitusvahvistuksen. Tarkista ensin, oletko saanut nämä molemmat vahvistukset sähköpostiisi.

Jos olet saanut sähköpostiisi tilausvahvistuksen, mutta et toimitusvahvistusta, olet tehnyt tilauksesi onnistuneesti, mutta tilausta ei ole vielä toimitettu Jameralta. Normaalisti saamme tilaukset kuljetusliikkeen kuljetettavaksi 1-3 arkipäivän sisällä tilauksen tekemisestä. Jos viive on pidempi, voi olla, että jokin tilaamistasi tuotteista on hetkellisesti loppunut ja odotamme täydennystä. Tarkemmat tiedot saadaksesi sinun kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Jos taas olet jo saanut sekä tilausvahvistuksen että toimitusvahvistuksen, kannattaa tarkistaa toimitusvahvistuksessa olleen seurantakoodin avulla Postin tai Matkahuollon seurantajärjestelmästä, missä pakettisi kulkee. Seurantakoodin avulla saat aina ajantasaisimman tiedon pakettisi sijainnista. Tarkemmat tiedot toimitustapojemme seurantamahdollisuuksista löydät täältä. Jos pakettia ei näillä keinoin löydy, ole yhteydessä asiakaspalveluumme niin selvitämme asian.

Jos et ole saanut tilausvahvistusta lainkaan (kannattaa tarkistaa, ettei viesti ole vahingossa mennyt sähköpostisi roskapostikansioon), voi olla että tilauksesi on epäonnistunut eikä ole ollenkaan tullut perille Jameralle. Ota tässä tapauksessa pikimmiten yhteyttä asiakaspalveluumme.

Saamassani paketissa ei ollut kaikkia tilaamiani tuotteita. Mitä teen?

Vilpittömät pahoittelumme! Jameralla pakataan vilkkaimpina aikoina satoja paketteja päivässä, joten inhimillisiä virheitä saattaa tapahtua. Jos paketista puuttuu jokin tilaamasi tuote, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme, niin korjaamme asian. Jos olemme pakanneet tilauksesi kahdessa erässä, siitä on maininta kummankin paketin saatekirjeessä, ja paketin toinen osa tulee myöhemmin perille.

Toimitatteko kirjoja myös ulkomaille?

Valitettavasti emme pysty toimittamaan kirjoja ulkomaille, vaan toimitusosoitteen on oltava Suomessa.

Mikä Jamera on?

Jamera on oppikirjojen kierrätykseen erikoistunut yritys. Olemme oppikirjakauppa, josta saat edullisemmin sekä uudet että käytetyt oppikirjat lukioon, ammattikouluun, pääsykokeisiin ja moniin muihin opintoihin. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat laskimet, opiskelutarvikkeet ja digituotteet. Olemme Suomen johtava oppikirjojen kierrättäjä: ostamme käytettyjä oppikirjoja ympäri vuoden ja maksamme niistä käteisellä.

Olemme omistautuneet palvelemaan opiskelijoita sekä verkkokaupassa että viiden eri kaupungin myymälöissä: Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Lahdessa. Edullisuuden ja ekologisuuden lisäksi pidämme erityisen tärkeinä asioina iloista ja asiantuntevaa asiakaspalvelua sekä verkkokaupassa nopeita toimituksia.

Missä Jamera toimii?

Jameralla on kuusi myymälää eri puolilla Suomea: Helsingissä Hämeentiellä ja Kalevankadulla, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa ja Tampereella. Jameran verkkokaupan tilauksia toimitetaan tarvittaessa kaikista kuudesta myymälästä, jotta tilaukset saataisiin toimitettua mahdollisimman nopeasti ja voisimme tarjota laajan käytettyjen kirjojen valikoiman myös verkkokaupan asiakkaille. Osa kaupankäynnistä tapahtuu myös suoraan yhteistyölukioissa lähellä asiakasta. Järjestämme lukioissa myyntitilaisuuksia, joihin tuomme myytäväksi lukiossa käytettäviä kirjoja ja ostamme opiskelijoille tarpeettomiksi jääneitä kirjoja.

Mitä hyötyä minulle on Jameran kanta-asiakkuudesta?

Jameran kanta-asiakkaana saat 10% enemmän rahaa myydessäsi kirjoja myymälöissämme, ja opiskelutarvikkeet (kynät, vihkot ym) saat myymälöiltä aina kolme kahden hinnalla. Pääset myös osalliseksi vaihtuvista kanta-asiakastarjouksistamme.

Kuinka voin liittyä Jameran kanta-asiakkaaksi?

Voit liittyä Jameran kanta-asiakkaasi kaikilla myymälöillämme. Täytä yhteystietolomake ja saat kanta-asiakaskortin heti mukaasi. Tällä hetkellä kanta-asiakkuus on voimassa vain myymälöillä.

Mitä oppilaskunta hyötyy Jameran toiminnasta?

Jamera tarjoaa kaikkien piiriensä alueella sijaitsevien lukioiden oppilaskunnille mahdollisuuden liittyä yhteistyösopimukseen. Sopimuslukion oppilaskunta (=kaikki koulun lukiolaiset!) saa käyttöönsä sitä suuremman rahasumman, mitä enemmän kirjoja lukion myyntitapahtumissa ostetaan ja myydään vuoden aikana. Yhteistyöhön kuuluu, että oppilaskunta toimittaa Jameralle ajantasaisen kirjalistan ja kurssitarjottimen ja oppilaiden yhteystiedot, sekä auttaa myyntitilaisuuksista tiedottamisessa ja niiden järjestämisessä. Jos koulusi oppilaskunta ei ole vielä tehnyt yhteistyösopimusta, se ei valitettavasti saa palkkiota opiskelijoiden kanssamme tekemistä kaupoista. Tämä ei kuitenkaan estä sinua saamasta kirjojasi halvemmalla tai kirjojen myymistä meille! Voit tilata kirjoja tuotavaksi mihin tahansa myyntitilaisuuteemme tai käydä myymälässä ostoksilla. Jos haluat varmistaa, etteivät oppilaskuntanne provisiot valu jatkossa sivu suun, ole aktiivinen koululla. Päätöksen yhteistyöstä voi tehdä milloin vain!


Mikä on isbn-koodi?

Kirjojen takakannessa on viivakoodi ja sen alla 13-numeroinen 978-alkuinen isbn-koodi. Isbn-koodin avulla voit varmistaa, että tilaamasi kirja on juuri se, minkä tarvitset. Niin kauan kuin kirjaan ei tehdä suuria muutoksia, pysyy isbn-koodi samana. Jos kirjaan tehdään huomattavia muutoksia, muuttuu myös koodi. Joissain kirjoissa ja kirjalistoissa on käytössä myös vanha 951-alkuinen versio. Moniin kirjoihin on painettu sekä uusi 978-alkuinen että lyhyempi 951-alkuinen versio. Tärkeintä on, että koodien keskiosat täsmäävät. Esim. Lyhyt matikka 1:n uusimmassa käytössä olevassa painoksessa isbn-koodi voi olla joko muodossa 9789510292228 tai 9510292222. Jos isbn-koodien loppuosat poikkeavat toisistaan enemmän kuin viimeisen numeron osalta, kyseessä on eri painos.