Usein kysyttyä

Hanki oppikirjat fiksusti

Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät vastauksia asiakaspalvelullemme useimmin esitettyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä täältä vastausta, niin ota rohkeasti yhtettä asiakaspalveluumme!

Kirjojen ostaminen Jameralta

Voit tilata kirjat Jameran verkkokaupasta ja saada kirjat kätevästi kotiisi, valitsemaasi Matkahuollon tai Postin toimipisteeseen tai pakettiautomaattiin. Olet myös aina tervetullut johonkin viidestä myymälästämme. Meillä on myös myyntitapahtumia yhteistyölukioissamme. Lukioiden tiloissa tapahtuvissa myynti- ja ostotapahtumissa saat meiltä juuri ne kirjat, joita tarvitset alkavassa jaksossa. Minkä tahansa kirjojen hankintatavan valitsetkin, olet lämpimästi tervetullut asiakkaaksemme!

Myymme uusia ja käytettyjä suomenkielisiä oppikirjoja lukioon, ammatiillisiin opintoihin sekä kielten opiskeluun.  Meiltä löydät myös Otavan digikirjat lukioon. Valikoimaamme kuuluu myös pääsykokeisiin soveltuvia oppikirjoja. Ruotsinkieliset lukiokirjat on saatavilla verkkokaupassamme ja Helsingin Kalevankadun myymälässämme. 

Otavan digikirjojoja käytetään Otavan opiskelijan maailmassa, jonne pitää luoda oma henkilökohtainen käyttäjätunnus. Ostaessasi digikirjan Jameran myymälästä tai verkkokaupasta, toimitamme sinulle kirjan käyttöönottoon vaadittavan aktivointikoodin sähköpostitse. Sähköpostijärjestelmät ohjaavat posteja eri tavoin, joten tarkistathan kaikki kansiot, myös markkinointiviestit ja roskapostit. 

Ruotsinkieliset oppikirjat: Myymme uuden opetussuunnitelman mukaisia ruotsinkielisiä lukiokirjoja verkkokaupassamme ja Helsingin myymälässämme Kalevankadulla. Ruotsinkieliset lukiokirjat on otettu valikoimaan kesällä 2017. Ostamme nyt myös ruotsinkielisiä lukiokirjoja (vain uuden opetussuunnitelman mukaisia). Ostamme ruotsinkielisiä oppikirjoja kaikissa myymälöissämme, mutta myynnissä ruotsinkieliset kirjat ovat vain verkkokaupassa ja Helsingin myymälässä.

IB-linjan oppikirjat: IB-linjan oppikirjat eivät valitettavasti kuulu valikoimiimme.

Ostamme käytetyt kirjat suoraan opiskelijoilta. Ostamme kirjoja ympäri vuoden, joten heti kun tiedät, mitä kirjoja et enää tarvitse, voit tulla myymään ne meille.

Sininen ja vihreä ovat Jameran kuntoluokkia käytetyille oppikirjoille. Jaottelemme ostamamme oppikirjat niiden kunnon mukaan joko siniseen tai vihreään kuntoluokkaan.

Sinisen kuntoluokan oppikirjat ovat erittäin hyväkuntoisia tai lähes uudenveroisia kirjoja. Reaaliaineiden kirjoissa on yleensä hyvin vähän merkintöjä sisällä ja kannetkin ovat hyväkuntoiset. Tehtäväkirjoissa voi olla tehtynä joitain tehtäviä.

Vihreän kuntoluokan oppikirjat ovat sinisiä edullisempia ja kunnoltaan heikompia, mutta kuitenkin täysin opiskelukelpoisia. Niissä voi olla enemmän alleviivauksia ja merkintöjä tai kannet voivat olla kuluneet. Tehtäväkirjoissa suuri osa tehtävistä voi olla tehtynä.

Uudet kirjat myymme edullisesti, ja käytetyt ovat aina oleellisesti halvempia kuin uudet. Käytetyissä kirjoissa kuntoluokkia on kaksi: sinisellä tarralla merkityt ovat erinomaisessa kunnossa, ja vihreällä tarralla merkityt sinisiä edullisempia. Sinisen kuntoluokan kirjat ovat vähintään 25 % edullisempia kuin uudet. Mikäli kirja on kuntoluokaltaan vihreä tai se on työkirja tai poistuvaa sarjaa, hinta suhteessa uuteen on vielä alhaisempi. Tietokannassamme on yli 400 sellaista nimikettä, joissa voit käytetyn kirjan ostamalla säästää yli 60 %. 

Verkkokaupan ja myymälöiden valikoima on sama, mutta käytettyjen kirjojen saatavuus vaihtelee päivittäin. Jos etsimääsi kirjaa ei ole käytettynä verkkokaupassa, saattaa sitä olla runsaasti myymälällä.

Ruotsinkielisiä lukiokirjoja myymme verkkokaupassamme ja Helsingin myymälässämme.

Myymälöiden ja verkkokaupan hinnat ja tarjoukset saattavat myös poiketa toisistaan.

Onneksi kirjoja ei tarvitsekaan tietää koko vuodeksi eteenpäin! Kun tulet ostamaan kirjoja myymälästämme, kannattaa ottaa mukaan koululta saamasi opinto-opas tai kirjalista, jossa on kerrottu koulussasi käytettävät oppikirjat. Jameran koulutettu myyntihenkilökunta voi auttaa sinua valitsemisessa ja oikeiden kirjojen etsimisessä. Jos ostat vahingossa väärän kirjan, voit aina kahden viikon sisällä ostosta palauttaa ostamasi kirjan. Huomioithan, että palautusoikeus koskee vain aktivoimattomia digikirjoja.
Myymälällä voit kuittia vastaan palauttaa tai vaihtaa väärän kirjan, ja verkkokauppatilausten palautusohjeet ovat täällä.

Jameran myyjät ja asiakaspalvelu auttavat sinua mielellään oikean kirjan valitsemisessa. Päivitämme jatkuvasti tietojamme eri kouluissa käytettävistä kirjoista. Tarjoamme sinulle verkkokaupassa, lukiokeikoilla ja myymälöissämme aina kirjojen uusimpia painoksia. Jos koulussasi on kuitenkin käytössä jonkin kirjan vanhempi painos, pystymme yleensä tarjoamaan sen sinulle edulliseen hintaan. Tällaisissa tapauksissa verkkokaupassa näkyy aina kirjan painostiedot, jotta voit valita haluamasi painoksen.

Kaikilla kirjoillamme on kuittia vastaan 14 päivän palautusoikeus. Palautusoikeus koskee sekä uusia että käytettyjä kirjoja. Palautuksen yhteydessä on aina esitettävä ostokuitti tai verkkokauppatoimituksen mukana tullut lähete. Palautettavan kirjan on oltava samassa kunnossa, jossa se oli ostettaessa.

Jos haluat palauttaa myymälältä ostamasi kirjan, tuo se kuitin kanssa mihin tahansa myymäläämme tai myyntitapahtumaamme.

Verkkokauppatilausten tarkemmat palautusohjeet ovat täällä. Halutessasi voit palauttaa myymäläämme myös verkkokaupasta ostetun kirjan.

Digikirjojen palautus

Digikirja ei saa olla aktivoitu käyttöön, jotta palautusoikeus on voimassa. 
Digikirjat voit palauttaa myymälällä, täyttämällä digikirjan palautuslomakkeen tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos haluat palauttaa myymälältä ostamasi digikirjan, suosittelemme ennen myymälälle tuloa ottamaan yhteyttä joko suoraan myymälään tai asiakaspalveluumme: näin pystymme varmistamaan jo etukäteen että kirja on aktivoimaton, jolloin palauttaminen on mahdollisimman sujuvaa.

Kaikissa palautuksiin liittyvissä asioissa voit tarvittaessa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme (ma – pe klo 11-17.30 puh. 050 338 2520 tai asiakaspalvelu@jamera.net).

Kirjojen myyminen Jameralle

Ostamme kirjoja kaikkialla, missä myös myymme niitä; myymälöillä, netissä sekä lukioiden myyntitapahtumissa.

Tuo kirjat myymälälle, arvioimme niiden kunnon ja saat niistä korvauksen heti joko käteisenä tai tilillesi. Jos haluat myydä kirjasi netissä, jätä tarjouspyyntö sivuillamme, saat tarjouksen sähköpostitse ja voit lähettää kirjat meille.

Ostamme kirjojen uusinta painosta. Kirjat kannattaa tuoda myytäväksi mahdollisimman nopeasti sen jälkeen kun niille ei enää ole käyttöä. Maksamme kirjoista kysynnän ja tarjonnan mukaan, joten mitä aiemmin tuot kirjat myyntiin, sitä paremmin pystymme niistä maksamaan. Tuomalla kirjasi myyntiin viipymättä varmistat paitsi parhaan korvauksen itsellesi, myös maksimoit kirjojesi mahdollisuuden päästä uudelleen käyttöön.

Ostamme yleisesti käytössä olevia suomenkielisiä ammatillisten alojen ja lukion kirjoja. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjojen on oltava uusimpia painoksia ja edelleen käytössä useissa oppilaitoksissa. Suomenkielisten oppikirjojen lisäksi ostamme uuden opetussuunnitelman mukaisia ruotsinkielisiä lukiokirjoja.

Kirjojen on oltava käyttökelpoisessa kunnossa; kannet ehjät ja paikallaan sekä kaikki sivut tallessa. Jos kirja on uusinta painosta ja käytössä omalla koulullasi, on melko todennäköistä että voimme ostaa sen. Toisaalta kirja voi myös olla suosittu esimerkiksi jollain toisella paikkakunnalla, vaikka sitä ei enää omassa koulussasi käytettäisikään, ja tässäkin tapauksessa on mahdollista että ostamme kirjan. Helpoiten saat asian selville, kun tarjoat kirjaa meille myytäväksi!

Ostohintamme perustuvat kirjan kuntoon, kysyntään, yleisyyteen ja omaan varastotilanteeseemme. Perusostohinta yleisesti käytössä olevalle kirjalle on 35-45% käytetyn kirjan myyntihinnasta. Mikäli kirjan kysyntä on vähäistä tai olemme jo saaneet hankittua niitä paljon, hinta on alhaisempi. Poistumassa olevia tai jo käytöstä poistuneita sarjoja emme pysty enää ostamaan, koska kirjoilla ei ole enää kysyntää ja ne jäisivät varastoomme.

Koska kirjat uusiutuvat nopeasti, parhaan hinnan kirjoistasi saat myymällä ne mahdollisimman nopeasti käytön jälkeen, sillä ostamme ainoastaan óppikirjojen uusinta painosta.

Ei haittaa! Kuntoluokittelemme kaikki kirjat kahteen kuntoluokkaan niiden kunnon mukaan. Sinisen kuntoluokan oppikirjat ovat erittäin hyväkuntoisia, mutta niissäkin saa olla muutamia tehtäviä tehtynä. Jos tehtäviä on tehty enemmän, lajittelemme kirjat edullisempaan eli vihreään kuntoluokkaan. 

Kyllä ostamme. Siististi päällystetty kirja voi usein olla jopa paremmassa kunnossa kuin päällystämätön.

Saa olla. Jos kirjoissa on vähän tai ei ollenkaan alleviivauksia, ne todennäköisesti menevät siniseen kuntoluokkaan. Jos alleviivauksia on paljon, kirja menee vihreään kuntoluokkaan.

Kyllä voit, ja yleensä kannattaakin – näin saat rahat kaikista kirjoista kerralla. Laita tässä tapauksessa paketin mukaan tieto siitä, kuinka monen tarjouspyynnön kirjat paketissa ovat, ja mitkä ovat kunkin saamasi tarjouksen hintahaarukat. (Esimerkki: ”Sisältää kahden ostotarjouksen kirjat: 1. hintahaarukka 10,5 € – 15,5 €, 2. hintahaarukka 27,3 € – 35,3 €”.) Paketin lähettäminen on sinulle ilmaista, kun toimit ostotarjousviestissä saamiesi ohjeiden mukaan!

Verkkokauppa

Tilausten toimitusaika-arvio on 2-5 arkipäivää. Pyrimme pakkaamaan tilaukset viimeistään tilauspäivää seuraavana työpäivänä, ja suurin osa tilauksista lähtee meiltä kuljetusliikkeen matkaan 1-2 vuorokauden sisällä tilauksen tekemisestä. Nopeat toimitukset ovat meille kunnia-asia!

Kyllä, saat sähköpostiisi toimitusvahvistuksen ja paketin seurantatunnuksen, kun olemme antaneet tilauksesi kuljetusliikkeen matkaan.

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit seurata tilauksesi toimituksen etenemistä. ”Tilaustiedot” -kohdasta voit seurata tilauksesi käsittelyä. ”Vahvistettu” tarkoittaa, että tilaus on vastaanotettu Jameralla, ”odottaa” tarkoittaa, että tilausta on alettu kerätä, ”pakattu”, että tilauksen kirjat on kerätty ja ”lähetetty”, että tilaus on lähdössä tai lähtenyt Jameralta kuljetusliikkeen matkaan. Huom: lähetyksen seurantatunnus alkaa toimia vasta, kun paketti on kirjautunut kuljetusliikkeen järjestelmään. Siksi seurantatunnus ei toimi välttämättä heti, vaikka paketti olisikin lähtenyt Jameralta.

Jos et löydä tilauksesi tietoja ”Tilaustiedot”-kohdasta, etkä ole saanut tilausvahvistusta sähköpostiisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos arvelemme, että tilauksessasi on virhe tai jonkin tuotteen toimitus näyttää kestävän odotettua kauemmin, pyrimme ottamaan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian joko soittamalla, sähköpostiviestillä tai tekstiviestillä. Tilaukseesi liittyvissä asioissa voit ottaa myös yhteyttä asiakaspalveluumme.

Käytä verkkokauppamme Unohtuiko salasana?– tai Unohtuiko tunnus? -linkkejä. Jos asia ei linkkien avulla ratkea, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos teet tilauksen verkkokaupassamme, saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilausvahvistuksen. Jos et jostain syystä saa tilausvahvistusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Yleisin syy tähän on se, että olet maksanut tilauksesi verkkopankissa, mutta et ole palannut takaisin Jameran verkkokauppaan pankin sivuilta maksun jälkeen. Tällöin tieto maksutapahtuman onnistumisesta ei välity automaattisesti Jameralle, mikä voi viivyttää tilauksesi käsittelyä. Jos näin käy, ota välittömästi yhteyttä Jameraan varmistaaksesi tilauksen nopean käsittelyn! 

Joissain tapauksissa sähköpostiohjelmat saattavat tulkita tilausvahvistuksen roskapostiksi, jolloin sitä voi etsiä roskapostin seasta. Kannattaa myös varmistaa, että yhteystietosi ovat asiakastiedoissasi oikein, ja että sähköpostisi saapuneet-kansio ei ole päässyt täyttymään. Jos et saa tilausvahvistusta sähköpostiisi muutaman tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Seurantatunnus alkaa toimia siinä vaiheessa, kun paketti on siirtynyt Postin tai Matkahuollon kuljetettavaksi ja kirjautunut kuljetusliikkeen järjestelmään, eli yleensä toimituspäivänä tai sitä seuraavan arkipäivän iltana. Seurantatunnus ei siis välttämättä aina toimi vielä samana päivänä kun paketti on annettu Jameralta kuljetusliikkeen matkaan, koska pakettitietojen kirjautumisessa kuljetusliikkeen järjestelmään saattaa olla viivettä. Jos tunnus ei vielä useiden päivienkään päästä toimi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kun teet Jameralta tilauksen, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Kun tilaus toimitetaan Jameralta kuljetusliikkeen matkaan, saat sähköpostiisi toimitusvahvistuksen. Tarkista ensin, oletko saanut nämä molemmat vahvistukset sähköpostiisi.

Jos olet saanut sähköpostiisi tilausvahvistuksen, mutta et toimitusvahvistusta, olet tehnyt tilauksesi onnistuneesti, mutta tilausta ei ole vielä toimitettu Jameralta. Normaalisti saamme tilaukset kuljetusliikkeen kuljetettavaksi 1-3 arkipäivän sisällä tilauksen tekemisestä. Jos viive on pidempi, voi olla, että jokin tilaamistasi tuotteista on hetkellisesti loppunut ja odotamme täydennystä. Tarkemmat tiedot saadaksesi sinun kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Jos taas olet jo saanut sekä tilausvahvistuksen että toimitusvahvistuksen, kannattaa tarkistaa toimitusvahvistuksessa olleen seurantakoodin avulla Postin tai Matkahuollon seurantajärjestelmästä, missä pakettisi kulkee. Seurantakoodin avulla saat aina ajantasaisimman tiedon pakettisi sijainnista. Tarkemmat tiedot toimitustapojemme seurantamahdollisuuksista löydät täältä. Jos pakettia ei näillä keinoin löydy, ole yhteydessä asiakaspalveluumme niin selvitämme asian.

Jos et ole saanut tilausvahvistusta lainkaan (kannattaa tarkistaa, ettei viesti ole vahingossa mennyt sähköpostisi roskapostikansioon), voi olla että tilauksesi on epäonnistunut eikä ole ollenkaan tullut perille Jameralle. Ota tässä tapauksessa pikimmiten yhteyttä asiakaspalveluumme.

Vilpittömät pahoittelumme! Jameralla pakataan vilkkaimpina aikoina satoja paketteja päivässä, joten inhimillisiä virheitä saattaa tapahtua. Jos paketista puuttuu jokin tilaamasi tuote, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme, niin korjaamme asian. Jos olemme pakanneet tilauksesi kahdessa erässä, siitä on maininta kummankin paketin saatekirjeessä, ja paketin toinen osa tulee myöhemmin perille.

Valitettavasti emme pysty toimittamaan kirjoja ulkomaille, vaan toimitusosoitteen on oltava Suomessa.

Kaikilla kirjoillamme on kuittia vastaan 14 päivän palautusoikeus. Palautusoikeus koskee sekä uusia että käytettyjä kirjoja. Palautuksen yhteydessä on aina esitettävä ostokuitti tai verkkokauppatoimituksen mukana tullut lähete. Palautettavan kirjan on oltava samassa kunnossa, jossa se oli ostettaessa.

Jos haluat palauttaa myymälältä ostamasi kirjan, tuo se kuitin kanssa mihin tahansa myymäläämme tai myyntitapahtumaamme.

Verkkokauppatilausten tarkemmat palautusohjeet ovat täällä. Halutessasi voit palauttaa myymäläämme myös verkkokaupasta ostetun kirjan.

Digikirjojen palautus

Digikirja ei saa olla aktivoitu käyttöön, jotta palautusoikeus on voimassa.
Digikirjat voit palauttaa myymälällä, täyttämällä digikirjan palautuslomakkeen tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos haluat palauttaa myymälältä ostamasi digikirjan, suosittelemme ennen myymälälle tuloa ottamaan yhteyttä joko suoraan myymälään tai asiakaspalveluumme: näin pystymme varmistamaan jo etukäteen että kirja on aktivoimaton, jolloin palauttaminen on mahdollisimman sujuvaa.

Kaikissa palautuksiin liittyvissä asioissa voit tarvittaessa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme (ma – pe klo 11-17.30 puh. 050-3382520 tai asiakaspalvelu@jamera.net).

Muut aiheet

Jamera on oppikirjojen kierrätykseen erikoistunut yritys. Olemme oppikirjakauppa, josta saat edullisemmin sekä uudet että käytetyt oppikirjat lukioon, ammatillisiin opintoihin, pääsykokeisiin sekä kielten opiskeluun. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat laskimet, opiskelutarvikkeet sekä käytetyt ReUse tietokoneet.

Olemme Suomen johtava oppikirjojen kierrättäjä: ostamme käytettyjä oppikirjoja ympäri vuoden ja maksamme niistä käteisellä.

Olemme omistautuneet palvelemaan opiskelijoita sekä verkkokaupassa että viiden eri kaupungin myymälöissä: Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Lahdessa. Edullisuuden ja ekologisuuden lisäksi pidämme erityisen tärkeinä asioina iloista ja asiantuntevaa asiakaspalvelua sekä verkkokaupassa nopeita toimituksia

Jameralla on viisi myymälää eri puolilla Suomea: Helsingissä, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa ja Tampereella. Osa kaupankäynnistä tapahtuu myös suoraan yhteistyölukioissa lähellä asiakasta. Järjestämme lukioissa myyntitapahtumia, joihin tuomme myytäväksi alkavan jakson kirjoja sekä ostamme opiskelijoille tarpeettomiksi jääneitä kirjoja. Tiedotamme myyntitapahtumista verkkosivuilla ja uutiskirjeessämme.

Jameran kanta-asiakkaana saat 10% enemmän rahaa myydessäsi kirjoja myymälöissämme, ja opiskelutarvikkeet (kynät, vihkot ym) saat myymälöiltä aina kolme kahden hinnalla. Pääset myös osalliseksi vaihtuvista kanta-asiakastarjouksistamme.

Voit liittyä Jameran kanta-asiakkaasi kaikilla myymälöillämme. Täytä yhteystietolomake ja saat kanta-asiakaskortin heti mukaasi. Tällä hetkellä kanta-asiakkuus on voimassa vain myymälöillä.

Isbn-koodi on kirjan kansainvälinen standarditunnus. Isbn-koodi löytyy kirjan ensimmäiseltä sivulta sekä takakannesta viivakoodin alta.  Isbn-koodin avulla voit varmistaa, että tilaamasi kirja on juuri se, minkä tarvitset. Niin kauan kuin kirjaan ei tehdä suuria muutoksia, pysyy isbn-koodi samana. Jos kirjaan tehdään huomattavia muutoksia, muuttuu myös koodi. 

Koodi on tyypillisesti 13-numeroinen 978-alkuinen numerosarja. Joissain vanhemmissa kirjoissa ja kirjalistoissa on käytössä myös 951-alkuinen versio.  Tärkeintä on, että koodien keskiosat täsmäävät. Jos isbn-koodien loppuosat poikkeavat toisistaan enemmän kuin viimeisen numeron osalta, kyseessä on eri painos.