Verkkokauppatilauksen palautusohjeet

Verkkokaupastamme tilatuilla tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Palauttaminen ei maksa sinulle mitään, kun palautat paketin ohjeiden mukaan osoitteeseen

Jamera Oy
Gummeruksenkatu 5
40100 Jyväskylä

Matkahuollon kautta tilatun paketin voi palauttaa siihen Matkahuollon toimipisteeseen, josta se on noudettu.
Ilmoita Matkahuollon toimipisteessä palautuskoodi 9504701.

Postin kautta palauttaessasi kirjoita pakettiin palautusosoitteen lisäksi sopimusnumero 613554. Jos palautat Matkahuollon paketin Postin toimipisteeseen, poista paketista Matkahuollon pakettikortti.

Liitä mukaan palautuslomake, jonka sait tilauksen mukana. Jos lomake on kadonnut, voit tulostaa uuden täältä (PDF) tai liittää palautuksen mukaan paperin, johon olet kirjoittanut vähintään nimesi ja yhteystietosi sekä tilauksesi laskun numeron.


Jos tilasit vahingossa väärän kirjan ja tarvitset toisen kirjan sen tilalle, kannattaa Sinun tehdä tarvitsemastasi kirjasta uusi tilaus verkkokaupassamme.

Jos sait eri kirjan kuin tilasit tai toimituksessasi on muu virhe, ota heti yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostilla asiakaspalvelu@jamera.net tai puhelimitse 050 3382520 (ma-pe klo 11-17.30), jotta voimme korjata asian mahdollisimman pian.


Näin lähetät palautuksen

- Pakkaa palautettavat tuotteet niin, että ne eivät kärsi kuljetuksesta: jos alkuperäistä pakkausta ei enää ole tai se on liian suuri palautuksen
kokoon nähden, kirjan ympärille kannattaa kääriä esim. kuplamuovia, sanomalehteä, pahvia tai kartonkia. Tavallinen kirjekuori ei riitä
suojaamaan kirjaa kuljetuksessa tulevilta kolhuilta ja kosteudelta.

- Voimme hyvittää uudesta kirjasta täyden hinnan vain, jos se on uutta vastaavassa kunnossa: siihen ei ole tehty merkintöjä, kannet tai sivut eivät ole taittuneet, eikä sitä ole päällystetty.

- Laita palautuksen mukaan aina nimesi, laskun numero sekä yhteystietosi. Ilman näitä tietoja emme voi kohdentaa palautusta juuri Sinun tilaukseesi, ja palautuksen käsittely viivästyy. Näin vältytään myös turhilta maksumuistutuksilta.

- Jos olet tilannut kirjasi laskulla, voit vähentää palauttamasi kirjan hinnan laskun loppusummasta. Tästäkin on hyvä laittaa tieto palautettavan kirjan mukana, jotta voimme ilmoittaa asiasta eteenpäin maksuvalvontaan. Emme automaattisesti lähetä uutta laskua. Vaikka laskun loppusumma muuttuisikin, laskun viitenumero ja eräpäivä ovat edelleen samat.

- Jos olet maksanut kirjasi etukäteen verkkopankissa tai postiennakolla, liitä palautuksen mukaan tilinumerosi, jotta voimme mahdollisimman pian hyvittää palauttamasi kirjan hinnan. Palautus hyvitetään yleensä noin viikon kuluttua siitä kun palautettava tuote on saapunut meille, kuitenkin viimeistään kuukauden sisällä palautuksesta.

- Palautukset saapuvat meille yleensä noin viikon sisällä siitä, kun ne on toimitettu postiin tai Matkahuoltoon, joten palautuksen mukana ei kannata lähettää kiireellisiä viestejä tai kirjanvaihtopyyntöjä. Kiireellisissä asioissa ota aina yhteyttä asiakaspalveluumme.

- Jos kirjat on palautettu muuten kuin asiakaspalautuksena, emme hyvitä postikuluja.


MOT Online sanakirjoilla ja Otavan digikirjoilla on 14 päivän palautusoikeus. Palautuksen voit tehdä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. HUOM! Digikirjalla on palautusoikeus vain jos tuotetta ei ole aktivoitu käyttöön.

Kaikissa palautuksiin ja tilauksiin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostilla asiakaspalvelu@jamera.net tai puhelimitse 050 3382520 (ma-pe klo 11-17.30).